Baskisk fiskgryta med potatis och jalapeños
En baskisk fiskgryta med potatis och jalapeños som värmer gott i kylan. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: ca 600 g fast vit fisk (t ex torsk, hälleflundra) 2 gula lökar 4 vitlöksklyftor 3 jalapeños 700 g potatis 2 msk olivolja 8 dl fisk- eller grönsaksbuljong 2 dl vitt vin ca ½ tsk rökt paprikapulver … Continued
Röd thaicurrygryta med lax och grönsaker
Enkel, snabblagad och smakrik laxgryta med rödcurry blir dagens recept – passar vardag som helg! Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 gul lök 1 msk neutral olja 1 vitlöksklyfta, pressad 2 tsk riven ingefära 2 – 3 msk rödcurry 2 förpackningar kokosmjölk á ca 400 ml 3 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong 1 msk farinsocker … Continued
Brytbröd med frön
Detta är en enkelt och supergott recept på brytbröd toppat med blandade frön. Lägg gärna degbollarna i ett roligt mönster så du får ett fint brytbröd att servera. Man kan även grädda som separata frallor. Antal: 10 stycken portioner Ingredienser: 25 g jäst 4 dl mjölk 2 msk rapsolja 1 tsk salt 1 msk honung … Continued
Orientalisk linssoppa
Denna orientaliska linssoppa kommer från vår bok Soppor, bröd och röror – och är den mest populära soppan i hela boken. Eftersom boken är rätt gammal och bilderna känns lite utdaterade så har vi plåtat om den. Blir inte avskräckt av den långa ingredienslistan – den är superlätt att laga samt otroligt smakrik och mättande. … Continued
Apelsin- och blodapelsinmarmelad
Nu är det säsong för citrus så vi passar på att frossa i dem på alla möjliga sätt. Bland annat gör vi en riktig mumsig marmelad med både vanliga apelsiner och blodapelsin! Lisa gillar sin marmelad med mindre apelsinbitar medan Monica gillar sin med större bitar. Oavsett så är det makalös gott på en rostmacka … Continued
Pizza på blomkålsbotten med zucchini, champinjoner och oliver
Idag blir det pizza på blomkålsbotten toppad med zuchinni, champinjoner och oliver. Även om vi kallar den för ”pizza” så är den dock inte lika stadig som en vanlig pizza och går därför inte att äta på klassiskt amerikanskt vis med händerna. Här är det kniv och gaffel som gäller. Men lika god är den … Continued

