Löjromscheesecake med räkor
Denna goda och somriga löjromscheesecake passar perfekt att servera idag på Nationaldagen, på midsommar eller vid någon annan sommarbjudning. Den kan antingen göras i mini-pajformar och då får man små pajbitar i tilltuggsformat eller i större pajformar – då kan man servera den som lite större tårtbitar på t ex en buffé eller med lite … Continued
Ugnsbakad torskrygg med frasigt örttäcke, rotselleripuré och gurk- och äppelsallad
En gudomligt god torskrygg med frasigt örttäcke, serverad med rotselleripuré och gurk- och äppelsallad. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 600 g torskrygg 500 g rotselleri 5 – 6 dl grönsaksbuljong 3/4 dl créme fraiche 1 msk smör salt salt peppar peppar 75 g smör Örtströssel 1 dl pankoströbröd 2 msk dill 2 msk persilja 1 … Continued
Krämig broccolisoppa med nässlor, kirskål och löktrav
En krämig broccolisoppa med nässlor, kirskål och löktrav som är perfekt att göra med ogräs från trädgården. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 gul lök 1 vitlök ca 500 g broccoli 3 potatisar 2 msk olivolja ca 1 liter höns- eller grönsaksbuljong 1 liter nässlor, kirskål och/eller löktrav ca 1 dl crème fraîche Gör så … Continued
Lök- och potatisgalette med gruyère och timjan
En fransk galette kan vara allt från en våffelliknande kaka till en crêpe gjord på bovete eller en paj. Den här galetten på potatis, lök och gruyère med en frasig smördegsbotten kan serveras antingen som ett tillbehör eller som en lättare måltid tillsammans med en fräsch sallad. Tänk på att handtaget på stekpannan måste tåla … Continued
Smaksatta popcorn
smaksatt popcorn. Det är så enkelt att göra olika smaker – och så får alla sin favorit! Receptet kommer från vår bok Systrarna Eisenmans mingelmat Antal: ca 2 liter portioner Ingredienser: 2 liter poppade popcorn (1 dl opoppade) 25 g smör Sötstark senap ca 1 msk sötstark senap, t ex Johnny’s Senap salt Oliver & … Continued
Marinerade oliver och grönsaker till charkbrickan
Att bjuda på en god charkbricka kräver minimal ansträngning men ger maximal njutning. Vi blandar gärna olika marinerade oliver och grönsaker med t ex spansk pata negra bellota med italiensk prosciutto di parma, och varför inte också en het och smakrik chorizo och en ljuvligt doftande tryffelsalami. Det kan också vara gott att lägga till … Continued

