Kyckling med bok choy, jordnötssås och ris med smak av stjärnanis och ingefära
Varför smaksätter man inte ris oftare när den tillagas? Idag bjuder vi på en riktigt smakrik maträtt där jasminris har kokats tillsammans med stjärnanis, ingefära och soja. Så otroligt gott! Men inte nog med det, det goda riset serveras med stekt kyckling, grillad bok choy som sedan toppas med en fantastiskt salt, söt, syrlig och … Continued
Blomkål- och potatisgryta med majs, kokos, smörstekt senapsfrön och picklad chili
En liten annorlunda variant av den här goda grytan serverade vi första gången på vårt The Cookbook Café för många herrans år sedan. Inspiration fick vi från kokboken ”World Food Café – vegetarisk mat från hela världen”. Jag minns fortfarande hur fantastiskt god den var – den starka gröna chilin tillsammans med den söta majsen, … Continued
Ugnsbakad kyckling med äpple, druvor och chèvre- och valnötsröra
En riktigt härlig hösträtt med ugnsbakad kyckling som kommer till sin rätt när den får bakas med söta och syrliga äpplen och druvor. Serveras med chèvre- och valnötsröra. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 1 hel kyckling á ca 1.2 kg kyckling 50 g rumsvarmt smör smör Rivet skal från 1/2 citron citronskal 2 vitlöksklyftor, … Continued
Mandelbiskvier
Mandelbeskvier är enkla att göra och supergoda. Självfallet så äter vi dem tillsammans med nyponsoppa. Receptet hittar ni här! Antal: ca 50 stycken portioner Ingredienser: 200 g mandelmassa 2 äggvitor Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Riv mandelmassan. Vispa äggvitorna lite lätt och blanda ner i mandelmassan. Rör till en smet alternativt mixa … Continued
Grillad aubergine och paprika med labneh, granatäpplen och valnötter
Grillad aubergine och paprika med labneh, granatäpplen och valnötter . Kan ni tänka er någonting ljuvligare! Servera med lite gott bröd – som tilltugg, förättt, lättare lunch eller på en buffé. Antal: ca 6 portioner portioner Ingredienser: 4 aubergine 3 röd paprika 1 vitlöksklyfta 2 msk färskpressad citronsaft ¾ tsk salt 50 g rostade valnötter 1 … Continued
Gös med sidfläsk och svamp samt potatispuré med prästost
Här bjuder vi på den svenska versionen av surf ’n’ turf – i detta fall med fisk och fläsk. Med kantarellerna blir det dessutom en riktigt härlig hösträtt. (Självfallet går det utmärkt att byta ut kantarellerna mot annan svamp.) Även om gösen är god året om anses den vara smakmässigt bäst på hösten och vintern, … Continued

