Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Mandelbiskvier

Mandelbeskvier är enkla att göra och supergoda. Självfallet så äter vi dem tillsammans med nyponsoppa. Receptet hittar ni här! Antal: ca 50 stycken portioner Ingredienser: 200 g mandelmassa 2 äggvitor Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Riv mandelmassan. Vispa äggvitorna lite lätt och blanda ner i mandelmassan. Rör till en smet alternativt mixa … Continued

0

Grillad aubergine och paprika med labneh, granatäpplen och valnötter

Grillad aubergine och paprika med labneh, granatäpplen och valnötter
. Kan ni tänka er någonting ljuvligare! Servera med lite gott bröd – som tilltugg, förättt, lättare lunch eller på en buffé. Antal: ca 6 portioner portioner Ingredienser: 4 aubergine 3 röd paprika 1 vitlöksklyfta 2 msk färskpressad citronsaft ¾ tsk salt 50 g rostade valnötter 1 … Continued

0

Gös med sidfläsk och svamp samt potatispuré med prästost

Här bjuder vi på den svenska versionen av surf ’n’ turf – i detta fall med fisk och fläsk. Med kantarellerna blir det dessutom en riktigt härlig hösträtt. (Självfallet går det utmärkt att byta ut kantarellerna mot annan svamp.) Även om gösen är god året om anses den vara smakmässigt bäst på hösten och vintern, … Continued

Fisk & Skaldjur
0

Siciliansk pizza bianca med aubergine, ruccola­pesto och karamelliserad lök

Ibland vill jag ha en lite ”finare” pizza med typ bresaola och rucola. När jag var i Italien nyligen sedan testade jag med tonfisk och lök – vilket får numera klassas som min favorit. Idag bjuder vi dock på denna skönhet – Siciliansk pizza bianca med aubergine, rucolapesto, sultanrussin och karamelliserad lök Antal: 1 pizza, … Continued

0

Spaghetti med salsiccia i en mustig tomatsås

En av våra favorit pastarätter som smakar fantastiskt gott och inte kräver supermycket tid att laga. Spaghetti med salsiccia i en mustig tomatsås – tillsammans med ett glas rött blir det en perfekt fredagsmiddag och en bra start på helgen! Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 400 g färsk salsiccia 1 msk olivolja 400 g spaghetti … Continued

Italienskt
0

Babka med grönkåls­pesto

Babka är ett sött judiskt bröd som traditionellt fylls med t ex choklad. Här har vi gjort en matigare variant och fyllt med grönkålspesto. Babkan är godast nygräddad, men är även ljuvlig dagsgammalt, om man t ex rostar den eller steker i lite smör. Antal: ca 10 skivor portioner Ingredienser: 25 g jäst 1 ½ … Continued

0

Päronkaka i gjutjärns­panna med kardemumma­grädde

Har alltid drömt om att ha ett päronträd i trädgården. Har dessvärre bara ett litet äppleträd samt ett plommonträd som har aldrig gett frukt. Så för att baka denna ljuvliga päronkaka i gjutjärnspanna med kardemummagrädde får jag helt enkelt ge mig ut och palla hos någon granne… Antal: ca 8 bitar portioner Ingredienser: ca 500 … Continued

0

Marockansk biff­tagine med rostad mandel och couscous

En nordafrikansk ”tagine” är förutom själva rätten även grytan som den tillagas och serveras i. Locket på grytan är konformat och gör så att ångan från maten fångas upp och droppar tillbaka ner i maten. Det gör att grytan inte kokar torr som i en vanlig kastrull. Men det går förstås bra att laga i … Continued

0

Bakad sötpotatis med lime- och koriander créme fraiche samt picklade jalapeños

I denna rätt får man en perfekt kombination av sötman från sötpotatis, syran från lime och hettan från jalapeños. Har ni fö någonsin provat att odla sötpotatis? Jag fick en planta av en väninna som sa att den skulle växa och bli en lång och fin klätterväxt. Just nu är den ca 20 cm hög … Continued

0

Filodegs­knyten med chèvre, spenat och salladslök

Krispiga på utsidan, krämigt smakrika på insidan – de här filodegsknytena med chèvre, spenat och salladslök är små munsbitar av ren njutning. Perfekta som förrätt, tilltugg på festen eller som en lyxig del av en tapasbuffé. Kombinationen gör varje tugga både elegant och oemotståndlig. Och bästa av allt? De är förvånansvärt enkla att göra. Antal: … Continued

Förrätt
0

Vit chokladkräm med bär

En härlig dessert med en ljuvlig kräm på vit choklad och blandade bär. Antal: 4-6 portioner Ingredienser: 150 g vit choklad 1 ägg 1 äggula 3 msk florsocker 3 dl crème fraiche finrivet skal från ½ citron citronskal 2 dl blandade bär Gör så här: Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop chokladen med ägget … Continued

Choklad
0

Fänkål­sallad med äpple, rädisor, chèvre och apelsin­marmelad-dressing

En enkel och fräsch sallad men full av smak – med härlig syra från äpplet, smak av anis från fänkålen, lätt bitterhet från rädisorna, sälta från chèvren och slutligen en härlig sötma från apelsinmarmelad-dressingen. Detta är ett av våra favorit-tillbehör till grillat. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 stor fänkål 1 äpple 100 g färsk … Continued

0

Breakfast bananmuffins med blåbär och nöt- och fröströssel

Häromdagen var vi ute i skogen och plockade blåbär. Vi hade även några bananer som börjar bli lite för mogna, så då passade vi på att baka våra goda frukostmuffins med banan, blåbär, grahamsmjöl, havregryn toppade med ett nöt- och fröströssel. De är så saftiga och goda! Som en blandning av havregrynsgröt och muesli i … Continued

Bakat
0

Saftig blåbär- och citronyoghurtkaka

En av våra absolut favoritkakor är en saftig citron- och yoghurtkaka. Här har vi lagt till blåbär – vars härliga sötma matchar perfekt med den syrliga citronen Antal: ca 15 skivor portioner Ingredienser: 2 1/2 dl strösocker 1 msk finrivet citronskal 2 msk färskpressad citronsaft 3 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker … Continued

Bakat
0

Blåbärsbabka

Detta klassiska judiska söta vetebröd fylls ofta med choklad eller kanel. Här har vi valt att fylla det med blåbär! Antal: 1 limpa portioner Ingredienser: 25 g jäst 1 dl vatten 5 – 6 dl vetemjöl (300 – 360 g) 1 ½ dl strösocker 1/2 tsk salt 2 små ägg 1 tsk vaniljsocker 75 g … Continued

Bakat
0

Asiatisk helgrillad fisk med citrongräs, limeblad och chili

Vi älskar att grilla hel fisk. Här har vi använt uer men det går även utmärkt att grilla t ex havsabborre, gös, eller röding. Grillad fisk behövs egentligen inte smaksättas allt för mycket – då den är väldigt god i all sin enkelhet. Dock brukar vi då och då tillsätta lite goda ingredienser som i … Continued

Asiatiskt
0

Svartvinbär- och långfils­glass

För oss är doften och smaken av svartvinbär våra första minnen av Sverige (vi är födda och till stor del uppväxta i USA). Vi minns när vi hälsade på vår mormor i Järvsö på somrarna och hon brukade alltid koka stora mängder saft och sylt. Vi minns också med värme när vi varje morgon satt … Continued

0

Waldorfsallad

Denna legendariska sallad skapades på den kända Waldorf Astoria Hotel i New York i slutet på 1800-talet. Blanda gärna dressingen med salladen och övriga ingredienser precis innan den ska ätas. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 120 g bacon ca 150 g blandsallad 125 g, grovhackade rostade valnötter ca 30 druvor Äppeldressing 1 tärnat äpple 1 … Continued

0

Sesamsnittar

Dessa smarriga snittar är gjorda med tahini som är en sesampasta från Mellanöstern. Den godaste är den som du köper i en mellanöstern eller asiatisk livsmedelsbutik. Märket Sevan och Zeinas som finns i vanliga matbutiker tycker vi också är god. Tänk dock på att inte köpa kinesisk sesampasta om du handlar i en asiatisk butik … Continued

0

Kyckling­spett och gryn­sallad med spenat, granat­äpple och ädelost

Recept på kycklingspett och grynsallad med rädisor, spenat, granatäpple och ädelost. Perfekt för sommaren! Antal: ca 4 portioner Ingredienser: 600 g kycklingfilé 1 citron 1 vitlöksklyfta 3 msk olivolja 3 dl kvarngryn ca 2 ½ dl grönsaks- eller hönsbuljong 75 g ädelost 150 g (ca 12 stycken) rädisor ca 65 g babyspenat kärnor från ½ … Continued

På grillen
0

Drottningkaka med kokoschips

Denna kaka är perfekt att göra om man ska bjuda ett större sällskap – förutom att den är enkel och snabb att göra så blir det många bitar. Den är rätt mäktig så man kan med fördel skära dem i lite mindre bitar. Antal: 24 stora bitar, 48 små bitar portioner Ingredienser: 300 g smör … Continued

0
1 … 20 21 22 23 24 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt