Carnitas med ananas-coleslaw
Det här receptet har vi fått av Fernando Castillo, född i Mexiko men bosatt i San Francisco, där han i början av 1980-talet jobbade som kock på flera prestigefyllda restauranger. 1986 valde han att omvandla sitt hem till ett hospis för att kunna vårda sju av sina närmaste vänner som insjuknat i aids. Varje gång … Continued
Krämig citronpaj med maräng
En vacker paj med söt och len italiensk maräng som bryter av perfekt mot den syrliga och krämiga citronfyllningen. Antal: 8-12 bitar portioner Ingredienser: 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk strösocker 2 – 3 msk iskallt vatten 5 äggulor 3 dl vatten 2 ½ dl strösocker ½ dl majsstärkelse 1 ½ dl färskpressad … Continued
Dulce de leche-pavlova med banan, Snickers och Dajm
En barnsligt god ”extra allt” dessert som uppskattas även av vuxna. Perfekt på nyårsafton! Tid: Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 100 g äggvita (ca 3 äggvitor) ½ tsk vitvinsvinäger 1 dl strösocker 2 dl florsocker 1/2 burk dulce de leche á 397 g 2 bananer ca 25 g smör 2 dl vispgrädde 4 kulor vaniljglass … Continued
Blinier med smetana, löjrom och Gruyèreflarn
En klassisk blini där vi blandar ner den goda smakrika Gruyère-osten i smeten och sedan toppar den med smetana, löjrom, rödlök och Gruyèreflarn. Mums! Antal: 12 stycken portioner Ingredienser: 1/8 paket färsk jäst 1 1/2 dl mjölk 1 ägg 1 dl bovetemjöl 1/2 dl vetemjöl 1/4 tsk salt 75 g Gruyère AOP, riven 25 g … Continued
Ugnsbakad blomkål med grönkålspesto
Vi är väldigt traditionella vad det gäller julmat – men denna ugnsbakade blomkål fylld med grönkålspesto tycker vi är ett spännande och gott inslag på julbordet. Tid: Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 1 stor blomkål 150 g grönkål 2 vitlöksklyftor 1 kruka basilika 1 dl rostade pinjenötter 50 g västerbottensost 1 dl olivolja 2-3 msk … Continued

