Gös med sidfläsk och svamp samt potatispuré med prästost
Här bjuder vi på den svenska versionen av surf ’n’ turf – i detta fall med fisk och fläsk. Med kantarellerna blir det dessutom en riktigt härlig hösträtt. (Självfallet går det utmärkt att byta ut kantarellerna mot annan svamp.) Även om gösen är god året om anses den vara smakmässigt bäst på hösten och vintern, … Continued
Siciliansk pizza bianca med aubergine, ruccolapesto och karamelliserad lök
Ibland vill jag ha en lite ”finare” pizza med typ bresaola och rucola. När jag var i Italien nyligen sedan testade jag med tonfisk och lök – vilket får numera klassas som min favorit. Idag bjuder vi dock på denna skönhet – Siciliansk pizza bianca med aubergine, rucolapesto, sultanrussin och karamelliserad lök Antal: 1 pizza, … Continued
Spaghetti med salsiccia i en mustig tomatsås
En av våra favorit pastarätter som smakar fantastiskt gott och inte kräver supermycket tid att laga. Spaghetti med salsiccia i en mustig tomatsås – tillsammans med ett glas rött blir det en perfekt fredagsmiddag och en bra start på helgen! Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 400 g färsk salsiccia 1 msk olivolja 400 g spaghetti … Continued
Babka med grönkålspesto
Babka är ett sött judiskt bröd som traditionellt fylls med t ex choklad. Här har vi gjort en matigare variant och fyllt med grönkålspesto. Babkan är godast nygräddad, men är även ljuvlig dagsgammalt, om man t ex rostar den eller steker i lite smör. Antal: ca 10 skivor portioner Ingredienser: 25 g jäst 1 ½ … Continued
Päronkaka i gjutjärnspanna med kardemummagrädde
Har alltid drömt om att ha ett päronträd i trädgården. Har dessvärre bara ett litet äppleträd samt ett plommonträd som har aldrig gett frukt. Så för att baka denna ljuvliga päronkaka i gjutjärnspanna med kardemummagrädde får jag helt enkelt ge mig ut och palla hos någon granne… Antal: ca 8 bitar portioner Ingredienser: ca 500 … Continued
Marockansk bifftagine med rostad mandel och couscous
En nordafrikansk ”tagine” är förutom själva rätten även grytan som den tillagas och serveras i. Locket på grytan är konformat och gör så att ångan från maten fångas upp och droppar tillbaka ner i maten. Det gör att grytan inte kokar torr som i en vanlig kastrull. Men det går förstås bra att laga i … Continued

