Saffran- och mandelkrokant
Detta godis påminner om Daim – men i denna variant har vi lagt till saffran. Gillar du inte smaken av saffran så går det självfallet att skippa det. Antal: ca 20 bitar Ingredienser: 5 dl mandelspån 75 g smör 2 dl strösocker ½ dl vatten ½ dl ljus sirap ½ kuvert saffran 200 g mörk … Continued
Pestobröd i form av en stjärna
Ett pestobröd i form av en stjärna som är både god och vacker. Perfekt att imponera på glöggminglet.Foto: Helen Pe Antal: 8-10 bitar portioner Ingredienser: 25 g jäst 4 dl mjölk 2 msk rapsolja 1 msk honung 1 tsk salt 10 – 11 dl (600 – 660 g) vetemjöl 1/2 dl dill 1/2 dl persilja … Continued
Saffransbullar med vanilj
Här anävänder vi receptet på våra goda lussekatter som grund för att baka – kanske ännu godare – saffransbullar med vanilj. Antal: 35-40 bullar portioner Ingredienser: 1 sats deg till lussekatter 1 ägg Pärlsocker till garnering Smält vitchoklad till garnering 200 g rumsvarmt smör ca 1 dl vaniljsocker Gör så här: Följ receptet på lussekatter … Continued
Vörtbrödskrans
En av de traditioner som vi har tagit från Henriks familj är att äta gröt och julskinka kvällen innan julafton. På morgonen sätter jag en vörtbrödsdeg som får jäsa långsamt i kylskåpet under dagen för att sedan baka ut den på kvällen. Föreställ er nygriljerad skinka på nygräddat vörtbröd – med ett stort glas julmust … Continued
Smördegsgalette med fikon, brie, valnötter och honung
En snabb och enkel men ack så god smördegsgalette toppad med brie, färska fikon och valnötter. Den är godast nygräddad men tar bara några minuter att förbereda och 15 minuter i ugnen. Antal: 12-16 bitar portioner Ingredienser: 1 rulle smördeg à 250 g 3 färska fikon 250 g brie ca 1 dl hackade valnötter Flytande … Continued

