Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Ljummen sallad med mangold, blandade bönor och morotsblast­pesto

En god sallad med mangold, blandade bönor och morotsblastpesto.Foto Helen PeReceptet har vi tidigare skrivit för tidningen Lantliv. Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: ca 200 g mangold, blandade färger 1 vitlöksklyfta 2-3 msk olivolja ca 150 g haricots verts ca 150 g gula vaxbönor ca 100 g sockerärtor 50 g smör Salt och peppar 3 … Continued

0

Havrekakor med morötter och valnötter

Här har vi tagit en av våra favoritkakor – och möjligtvis gjort dem ännu godare genom att addera rivna morötter så de blir lite saftigare. De är dessutom härligt sega med lite krispiga kanter och avnjutas bäst med ett glas iskall mjölk. Antal: 25-30 kakor portioner Ingredienser: 200 g smör 2 1/2 dl farinsocker 1 … Continued

0

Matvete med smörstekt svamp, spenat, pecorino och rostade hasselnötter

En favoriträtt med matvete, smörstekt svamp, spenat, pecorino och rostade hasselnötter. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 2 schalottenlök 1/2 dl rapsolja 300 g blandsvamp 100 g smör 1 vitlöksklyfta 3 dl matvete 35 g spenat 3/4 dl hasselnötter 1 msk citronsaft skal från 1/2 citron rivet citronskal 2 msk persilja 3/4 tsk salt 1/2 krm … Continued

0

Grillad halloumi med plommon och björnbär

Förutom att äta björnbär direkt från busken så tycker vi även om att använda dem i bak- och matlagning. Till exempel detta recept där de serveras med halloumi och plommon. Sältan i halloumi-osten gifter sig utmärkt med sötman från plommonen och björnbären. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 250 g plommon 3 halloumi 1 msk … Continued

0

Sweet chili kyckling i soja och sesamsås

Den här rätten är en av de populäraste på bloggen. Så nu när skolan har börjat igen och många av oss är tillbaks till vardagen så passar vi på att köra den igen. Den är inte bara vansinnig god – utan är även superenkel att göra. Ingredienser: 800 g kycklinglår 1 vitlök 2 dl sweet … Continued

0

Shrubs – grundrecept

Under tiden som vi jobbade med vår bok Från Grunden upptäckte jag (Monica) en dryck – som jag blev så förvånad över att det inte hade slagit här i Sverige. För det är tydligen ”the latest rave” på andra sidan Atlanten. En vän från USA var här på besök och när jag berättade att jag … Continued

0

Zucchini- och majsbröd

Majsbröd ”Cornbread” är typisk för amerikanska södern – och en favorit hemma hos oss. Gärna rykande varm direkt ur ugnen med en redig klick smör. Här har vi lagt till riven zucchini som gör den ännu saftigare.Foto Lisa Björner Antal: 12 bitar portioner Ingredienser: 2 ägg 100 g smör 3 1/2 dl filmjölk 3 dl … Continued

0

Tomat tarte tartin med karamelliserad lök

En god och färgglad tomat tarte tartin med karamelliserad lök.Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv.Foto Lisa Björner Antal: ca 8 bitar portioner Ingredienser: 2 stora gula lökar 2 msk smör 1 msk olivolja 1 tsk strösocker + 1/2 dl strösocker 1 dl vatten 1/2 tsk äppelcidervinäger 500 g körsbärstomater, blandade färger 3/4 tsk … Continued

0

Choklad- och zucchinibrownie med fudgekräm

Zuchinnin bidrar med en saftighet till denna brownie som gör den helt oemotståndligt god. Tid: Antal: ca 12 bitar portioner Ingredienser: 2 ägg 2 dl solrosolja eller rapsolja 3 dl strösocker 5 dl riven grön zucchini (1- 2 zucchini) 3 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bikarbonat 2 … Continued

0

Broccoli Cole Slaw med äpple och rostade solros­kärnor

Amerikaner som vi är så älskar vi förstås cole slaw. Eftersom vi äter det så pass ofta, framförallt under sommaren när vi grillar, så gillar vi att variera ingredienserna. Grunden är alltid kål – men här har vi t ex lagt till broccoli, äpple och rostade solroskärnor. Blir lite sött, syrligt och härligt knaprigt! Antal: … Continued

0

Svartvinbärsblad­snaps

Denna snaps går snabbt att göra – en natt och du har en god snaps med smak av svartvinbärsblad. Perfekt för mig som egentligen inte gillar snaps – men tycker det är ändå lite roligt att sjunga snapsvisor och ta en pytteliten hutt på kräftskivan.Foto Lisa BjörnerReceptet har vi tidigare skrivit för tidningen Lantliv. Antal: … Continued

0

Labneh med körsbärs­tomater och pesto

Labneh är en avrunnen yoghurt med en härlig tjock och krämig konsistens. Här servera vi den tillsammans med tomater och pesto. Äntligen är svenska tomater i säsong och odlar man dem själv så börjar de mogna!Foto Lisa Björner.Receptet har vi tidigare skrivit för tidningen Allt om mat. Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 8 dl turkisk … Continued

0

Creole crawfish boil

En äkta amerikansk crawfish boil med kryddigt kokta kräftor, majs, potatis och smakrika korvar. En härligt stökig och gemytlig rätt att servera på ett bord där alla får plocka det de vill ha. Creole crawfish boil Antal: 6-8 portioner Ingredienser: 3 kg kräftor ca 10 liter vatten 1,2 kg röd potatis 2 gula lökar 1 … Continued

Fisk & Skaldjur
0

Brytbröd i form av en kräfta

Dags för kräftskiva. Vissa rätter serverar vi alltid utan undantag och utan att ändra – men just brödet tycker vi är kul att variera när vi äter kräftor. Att forma degen som en kräfta är ett festligt och roligt sätt att bjuda på det. Tänk dock på att degen ska jäsa i 4 timmar – … Continued

0

Glassandwich med kakdeg

Har ni någonsin ätit upp kakdegen innan den har gräddats? Då vet ni hur gott det är… Här gör vi glass-sandwich med chocolate chip cookie-deg. Foto: Lisa Björner Tid: Antal: 8 stora eller 16 små portioner Ingredienser: 200 g smör, smält och avsvalnat 2 ½ dl farinsocker 1 ½ dl strösocker ½ dl mjölk 5 … Continued

0

Dessert­pizza med cream cheese och bär

Ett litet annorlunda och roligt sätt att servera pizza är att servera den som en dessert. Här har vi täckt pizzadegen med färskost och bär. Perfekt nu när man kan skörda i trädgård och skog. Antal: 1 pizza, ca 8 bitar portioner Ingredienser: 1 pizzadeg 200 g cream cheese 2 – 3 msk florsocker 1 … Continued

0

Prosciutto e melone

Passa på när melon är i säsong och bjud på denna italienska klassiker – som tar ca 2 minuter att göra iordning. Den söta melonen gifter sig perfekt med sältan i den lufttorkade skinkan. Antal: 2-4 portioner portioner Ingredienser: 1/2 melon 80 g prosciutto en näve rucola lite olivolja Gör så: Skala, kärna ur och … Continued

0

Flapsteak med tortilla, majs och guacamole

Eftersom vi grillar så ofta på sommaren, oavsett väder, så letar vi ständigt nya roliga rätter att tillreda på grillen. Den senaste favoriten är att grilla marinera flapsteak i taco-kryddor, grilla och sen servera med tortillabröd, grillad majs och guacamole. Hittar man inte flapsteak så går det även bra med annat kött, t ex biff, … Continued

0

Mazariner med hallon och turkisk peppar

En modern variation av den klassiska mazarinen – där vi tillsätter hallon och lite turkisk peppar. Antal: ca 15 stycken portioner Ingredienser: 100 g smör ½ dl strösocker ½ ägg 3 dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 150 g mandelmassa 50 g smör 2 ägg 4 msk vetemjöl 1 tsk vaniljsocker ½ tsk bakpulver ½ dl … Continued

0

Chorizoburgare med paprikamajo & picklad rödlök med jalapeños med lime & chili

En smakrik burgare med chorizo, paprikamajonäs, picklad rödlök och jalapenos med chili och lime. Här hittar du receptet på hembakat hamburgerbröd. Antal: 8 burgare portioner Ingredienser: 200 g chorizo 1 kg högrevsfärs 1/2 gul lök salt svartpeppar 8 skivor manchegoost 8 hamburgerbröd 1 rödlök 3 jalapeno 1 1/2 dl vatten 1 dl strösocker 1/2 dl … Continued

0

Grillad halloumi med persika, färsk mynta och balsamico­vinaigrette

Söt, salt och syrligt – en perfekt smakkombination. Dagens sallad med den salta halloumin, saftiga söta persikor och syrliga balsamicon är ljuvlig god i sin enkelhet men passar också perfekt att servera till grillat. Ett annat tips är att fästa en bit persika, en bit halloumi och en myntablad på en tandpetare och ringla över … Continued

0
1 … 10 11 12 13 14 … 20
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt