Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Risotto alla vodka

Detta är en variant på rätten Penne alla vodka – men vi har använt risotto istället för pasta samt toppat med en härlig krämig burrata som är en lite lyxigare sorts mozzarella. Tid: Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 2 schalottenlökar, finhackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 3 msk smör 1 msk olivolja 3/4 dl tomatpuré 4 … Continued

0

Syltade rönnbär

Snabbr oxg gott recept på syltade rönnbär som passar perfekt som tillbehör till söndagssteken, köttbullarna eller en mustig höstgryta. För att rönnbären ska ge fin sötma ska de plockas när de är frostnupna. Du kan också låta dem ligga i frysen i några timmar. Syltade rönnbär Mängd: ca 3 dlIngredienser: Gör så här:

Inläggningar
0
En stekpanna med krämig spaghetti med med salsiccia, parmesan och persilja på ett rustikt träbord

Enkel och snabb krämig pasta med salsiccia och parmesan

Ibland vill man att det ska kännas lyxigt men man orkar bara lägga några minuter på matlagningen. Då är denna enkla och snabba krämig pasta med salsiccia och parmesan det du söker. Den färska italienska korven salsiccia finns även att köpa som färs. Köper du den som korv, är det bara att snitta och plocka … Continued

Pasta
0

Krämig svamp­risotto med Gruyère och palsternacks­chips

En härlig krämig risotto med massor av Le Gruyère AOP ost, smörstekt svamp och krispiga palsternackschips. Gruyère-ostens nötiga smak gifter sig perfekt med palsternackans sötma samt de lätt jordiga tonerna i svampen. En ljuvlig smakupplevelse. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 ¼ – 1 ½ liter höns- eller svampbuljong 2 schalottenlökar 2 msk olivolja 4 … Continued

0

Inlagd gurka med lök, paprika och chiliflingor

Har hittills gjort saltgurka (för att äta med honung och smetana) men tänkte nu göra ”Bread and Butter Pickles” –som är en inläggning med paprika, lök och chiliflingor.Namnet kommer från att det användes som ett billigt men smakrikt pålägg under den amerikanska depressionen på 1930-talet. Vilken tur i oturen för oss att de är så … Continued

0
1

Lingon- och äppelchutney med apelsin

Vi älskar chutneys då det finns många olika goda variationer man kan göra på säsongens frukt och bär – som t ex denna lingonchutney med äpple, kanel och apelsin. För att smakerna ska mogna och gifta sig med varandra ska chutneyn helst stå till sig i några veckor innan den äts. Lingon- och äppelchutney är … Continued

0

Triss i äpplen – äppelmos, äppelkompott och ”apple butter”

Idag bjuder vi på triss i äpplen – nämligen våra recept på äpplemos, äppelkompott och ”apple butter”. Recepten kommer från vår bok Laga mat från grunden med systrarna Eisenman Ingredienser: 2 kg äpplen 1 dl vatten ev. 1 kanelstång 360 – 720 g strösocker (4 – 8 dl) Här kan du själv bestämma hur sött … Continued

0

Burrata med ugnsrostade tomater och basilikaolja

Burrata är en lite lyxigare och krämigare variant av mozzarella. Egentligen serveras den i all sin enkelhet men lite olivolja och crostinis. Här har vi dock valt att servera den med ugnsrostade tomater som blir riktigt söta och goda pga den långa tiden i ugnen samt basilikaolja.Foto: Helen Pe Tid: Antal: ca 6 portioner portioner … Continued

0

Caesarsallad med kyckling & grönkål

En variant på den klassiska Caesarsalladen där romansalladen har bytts ut mot grönkål. Tid: ca 45 minAntal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 400 g grönkål 600 g kycklingfilé 4 skivor vittbröd 3 msk olivolja 1 tsk örtsalt 1 msk smör hyvlad parmesan till garnering 1 äggula 1 liten vitlöksklyfta 1-2 sardellfiléer 1 msk färskpressad citron … Continued

0

Hemgjord ketchup

Passa på att göra hemgjord ketchup nu när tomaterna är i säsong och är riktigt smakrika och saftiga. När du väl har smakat egen ketchup gjord från grunden kommer du aldrig gå tillbaks till köpeketchup. Denna ketchup är nämligen mycket smakrikare, lite kryddigare och inte fullt så söt som den kända klassiska varianten som vi … Continued

0

Friterade vårrullar med anka och plommonsås

Idag bjuder vi på denna spännande och lite annorlunda recept – friterade vårrullar med anka och plommon- och ingefärssås.Det går utmärkt att byta ut ankbröst mot kyckling eller helt enkelt göra vårrullarna vegetariska. Öka då mängden, svamp, morötter och vitkål. Antal: ca 24 stycken portioner Ingredienser: 1 liten ankbröstfilé 100 g färsk shitakesvamp 1 vitlöksklyfta, … Continued

0

Sloppy Joes

Vi svenskar äter mycket köttfärs i alla dess former – köttfärssås, tacos, köttbullar, hamburgare – ja, listan är lång. Men visst behöver man ofta lite inspiration för att förnya sina gamla favoriter. Eftersom vi svenskar ofta är oerhört snabba med att anamma amerikanska mattrender är vi högst förvånade över att Sloppy Joes ännu är ett … Continued

Amerikansk
0

Plommonpaj med knäckig kolatäcke och flingsalt

En läcker plommonpaj med knäckigt kolatäcke och en hint av flingsalt. Servera med vaniljsås, grädde eller glass. Antal: 8-10 portioner portioner Ingredienser: ca 500 g plommon 1/2 – 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 dl havregryn 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 150 g smör 2 dl farinsocker 1/2 dl ljus sirap 1/2 … Continued

0

Kycklingspett med salsa verde

Vill man laga laga något enkelt men lite festligare – så det blir nog dessa kycklingspett med salsa verde. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: ca 600 g kycklingfilé och svartpeppar salt 2 vitlöksklyftor saft och rivet skal från ½ citron 2 tsk torkad oregano 2 msk olivolja 1 tsk salt ½ tsk mald svartpeppar 2 … Continued

0

Corn ribs med misosmör och kimchi

Här tar vi klassisk amerikanska corn ribs och smaksätter med japansk miso samt koreansk kimchi. En riktig smakrik kombination. Bäst resultat får du om du använder färska majskolvar men det går även bra med förkokta. Foto: Helen PeReceptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv. Tid: Antal: 16 st portioner Ingredienser: 4 majskolvar färsk koriander … Continued

0

Skörde­galette med frukt och bär

”Tager vad man haver” gäller för denna paj. Här har vi skördat päron, äpple, nektariner, hallon, blåbär och björnbär Antal: ca 10 bitar portioner Ingredienser: 4 dl vetemjöl 3 msk strösocker 200 g kylskåpskallt smör 1 tsk malen ingefära 1 krm salt ca 2 msk iskallt vatten 500 – 600 g blandade frukt och bär … Continued

0

Vispad mozzarella

Gillar ni mozzarella? Då kommer ni älska vår krämiga mozzarella. Det är sällan vi får ta del utav nya smakupplevelser nu för tiden men när vi första gången smakade denna blev vi helt tagna. Den var så fantastiskt god – och påminner lite om burrata. Och vet ni vad det bästa är? Den är sjuk … Continued

0

Björnbärskaka med pekannöts­strössel

En smarrig kaka med björnbär och pekannötsströssel. Antal: 15 bitar portioner Ingredienser: 125 g rumsvarmt smör 1 ½ dl strösocker 1 ägg 2 1/2 dl gräddfil 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 250 g björnbär 50 g smält smör 6 digestivekex, smulade 2 msk farinsocker 1 … Continued

0

Honungskokta majskolvar med chili

Ljuvligt gott blir det när majskolvarna får ta sig ett bad i mjölk, smör och honung. Använd gärna färska majskolvar – desto färskare desto godare!Foto Helen PeReceptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv. Tid: Antal: 4 – 6 portioner portioner Ingredienser: 4 majskolvar 1 liter vatten 3 dl mjölk ½ dl vispgrädde 1 dl … Continued

0

Chèvrekräm toppad med ugnsrostade betor och pinjenötter

En läcker och färgglad rätt med chèvrekräm, ugnsrostade betor och pinjenötter. Perfekt för att använda färska betor från köksträdgården. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 200 g chèvre 200 g färskost 1 dl gräddfil 3/4 tsk salt 1 dl, rostade pinjenötter ca 3 msk crema di balsamico 800 g (röda, gula, polka) betor 1 – … Continued

0

Svamp­lasagne med spenat, hasselnötter och västerbottens­ost

Vi ser härliga bilder på Instagram där många har letat sig ut i skogen och hittar mängder med fina svampsorter. Då vill jag gärna passa på att tipsa er om denna supergoda svamplasagne med spenat, hasselnötter och Västerbottensost – en riktigt härlig höstig maträtt som passar vardag som helg Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 600 … Continued

0
1 … 9 10 11 12 13 … 20
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt