Värm ugnen till 200 grader. Smörj 6 cocotteformar eller små ugnssäkra portionsformar
Dags att börja planera påskens alla måltider? Vad sägs om t ex ägg i cocotteformarmed spenat, lax, stenbitsrom och hollandaisesås?
OBS! Missta inte ”cocotte” för dess andra betydelse (glädjeflicka) då det i detta fall är en fransk liten portionsform. :)
1.
Värm ugnen till 200 grader. Smörj 6 cocotteformar eller små ugnssäkra portionsformar
2.
Fräs spenat hastigt i smör. Smaka av med salt och peppar. Fördela spenaten i botten på formarna. Knäck försiktigt ner ett ägg i varje form, med äggulan intakt. Lägg formarna i en stor ugnsform. Koka upp vatten och häll i den stora formen så att det når upp halvvägs på cocotteformarna. Ställ försiktigt in i ugnen och grädda i ca 10 minuter
3.
Skär under tiden laxen i strimlor. Ta ut formarna från ugnen och fördela lax, stenbitsrom och hollandaisesås på äggen. Garnera med färsk dill
6 ägg
65 g färsk babyspenat
1 msk smör
ca 75 g kallrökt lax
ca 40 g stenbitsrom
1 dl hollandaisesås
salt och peppar
färsk dill till garnering