back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Cajun-friterad blomkål med Blue Cheese Dip

  • 4-6 portioner

I USA är det populärt att servera Blue Cheese Dip till Buffalo Wings (kryddiga kycklingvingar.) Här gör vi en grönsaksvariant med blomkål – som är så gott att även den mest inbitna köttvurmaren kommer älska dem! De kan antingen serveras som tilltugg – eller som sin egen rätt tillsammans med en fräsch sallad.

Hur

Gör så här

1.

Rör ihop ingredienserna till blue cheese-dippen

2.

Bryt blomkålen i mindre buketter.

3.

Blanda alla torra ingredienser.

4.

Rör i mjölk och ägg och vispa till en slät smet.

5.

Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 170 grader.

6.

Doppa blomkålen i smeten, låt rinna av och lägg ner i oljan, några i taget.

7.

Fritera tills de är gyllenbruna och frasiga.

8.

Låt rinna av på hushållspapper. Blomkålen är godast nyfriterad.

9.

Servera direkt med dippen.

Ingredienser

Ingredienser

I hel blomkål

2 ½ dl vetemjöl

2 ½ dl majsmjöl

2 msk strösocker

2 tsk bakpulver


1 tsk chilipulver

1 tsk vitlökspulver

1 tsk lökpulver

1 tsk cayennepeppar

1 tsk torkad oregano


1/2 tsk paprikapulver

½ tsk svartpeppar

2 tsk salt

3 dl mjölk

2 ägg

ca 1 liter olja till fritering

Blue Cheese Dipp

100 g blåmögelost

1 dl majonnäs

1/2 dl crème fraîche

1 krm salt