Cajun-friterad blomkål med Blue Cheese Dip
I USA är det populärt att servera Blue Cheese Dip till Buffalo Wings (kryddiga kycklingvingar.) Här gör vi en grönsaksvariant med blomkål – som är så gott att även den mest inbitna köttvurmaren kommer älska dem! De kan antingen serveras som tilltugg – eller som sin egen rätt tillsammans med en fräsch sallad.
Lisa Björner
Cajun-friterad blomkål med Blue Cheese Dip
4 – 6 portioner
I hel blomkål
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl majsmjöl
2 msk strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk paprikapulver
½ tsk svartpeppar
2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
ca 1 liter olja till fritering
Blue Cheese Dip
100 g blåmögelost
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraîche
1 krm salt
Blue Cheese Dip: Rör ihop ingredienserna.
Bryt blomkålen i mindre buketter. Blanda alla torra ingredienser. Rör i mjölk och ägg och vispa till en slät smet.
Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 170 grader. Doppa blomkålen i smeten, låt rinna av och lägg ner i oljan, några i taget. Fritera tills de är gyllenbruna och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper. Blomkålen är godast nyfriterad. Servera direkt med dippen.
Receptet skrev vi ursprungligen för tidningen Allt om mat.