back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Lime-inkokt lax med rödbetor, feta och koriander

  • 4-6 portioner

Denna lax är en spännande variant av den klassiska inkokta laxen där vi har tillfört den fräscha syran från lime, jordiga tonerna från rödbetorna, den aromatiska koriandern och fetans sälta. Tänk på att laxen tillagas med fördel dagen innan den ska serveras.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 150 grader.

2.

Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp.

3.

Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Häll lagen över laxen så att den täcks.

4.

Ställ in i ugnen i ca 15 minuter, eller tills laxens innertemperatur visar 48-50 grader.

5.

Låt laxen svalna i lagen. Ta sedan ut den ur lagen och ställ kallt.

6.

Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och gnugga av skalet. Skär i kuber.

7.

Vid servering, lägg laxen på ett fat och fördela rödbetorna och fetan ovanpå.

8.

Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Garnera med koriander. Servera med limeklyftor.

Ingredienser

Ingredienser

800 g laxsida

500 g rödbetor

150 g feta

½ dl grovhackad koriander

flingsalt och nymalen svartpeppar

koriander till garnering

limeklyftor till servering

Lag

1 ½ liter vatten

1 msk ättiksprit (12 %)

1 msk salt

2 st lagerblad

4 st vitpepparkorn

1 st rivet skal från lime

2 st saft från lime