
Pasta med grönsakssås, chili och parmesan
Den här pastarätten med en mustig grönsakssås är en favorit. Förutom att den är supergod och enkel att laga – den är även en perfekt kylskåpsrens-rätt! Har ni en halv aubergine eller lite persilja liggandes går det utmärkt att byta ut de mot t ex zucchinin och basilikan. Tillsätt mer chiliflingor beroende hur stark du vill ha.Ha en fin måndag. Kram, Lisa & Monica
Monica Eisenman
Pasta med grönsakssås, chili och parmesan
ca 4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
1 morot
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 zuchinni (ca 150 g)
100 g champinjoner
1 förpackningen krossade tomater á ca 400 g
1 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
1 tsk torkad oregano
1/4- 1/2 tsk chiliflingor (beroende hur stark man vill ha)
1 grönsaksbuljong
1/2 dl kokande vatten
2 msk finhackad basilika
salt och svartpeppar
400 g pasta
hackad basilika till garnering
riven parmesan till garnering
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna moroten. Kärna ur och tärna paprika. Tärna zuchinni och champinjonerna. Fräs lök i olivoljan i ca 5 minuter, tills den blir mjuk. Tillsätt vitlök, morot, paprika, zuchinni och champinjoner och fräs i ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano och chilflingor. Lös upp grönsaksbuljongen i vattnet och häll ner i såsen. Koka upp och låt puttra i 10-15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör i basilika. Koka pastan enligt förpackningen och servera direkt med grönsakssåsen. Garnera med basilika och parmesan.