ANNONS

Krämig pasta med salsiccia, grönkål och champinjoner

/

Vi tillagar nästan aldrig salsiccia i dess rätta form  – dvs som korv.  Utan istället brukar vi alltid pilla ur den färska färsen ur korvskinnet och sen rullar vi den antingen till små köttbullar eller steker den som den är. Numera finns det också ren salsicciafärs att köpa i välsorterade matbutiker. Här vi gjort en krämig pasta med salsiccia, grönkål och champinjoner. Hoppas ni får en riktigt skön och vilosam helg – efter årets första arbetsvecka

Krämig pasta med salsiccia, grönkål och champinjoner i en gjutjärnsstekpanna

Krämig pasta med salsiccia, grönkål och champinjoner i en gjutjärnsstekpanna

Krämig pasta med salsiccia, grönkål och champinjoner
ca 4 portioner

4 portioner tagliatelle eller fettucinne

ca 300 g färsk salsiccia
300 g färska champinoner
200 g grönkål
5 dl crème fraîche
ca 50 g färskriven parmesan
rivet skal från 1 citron
olivolja till stekning
salt och peppar

Snitta skinnet på salsiccian och pilla ur färsen. Stek i lite olja i en stekpanna. Lägg åt sidan.

Skär champinjonerna i skivor och stek i oljan. (vi gillar att att steka dem rätt hårt). Lägg åt sidan tillsamman med köttet. Riv av grönkålen från de grova mittsjälken och grovhacka. Stek i lite olja tills den mjuknar något. Tillsätt kött, champinjoner och crème fraiche. Blanda ihop alltsammans. Tillsätt ca 1 dl parmesan och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Spar lite av pastavattnet. Blanda ihop den krämiga salsiccia-såsen med pastan. Tillsätt några matskedar av pastavattnet och rör om. Smaka av.

.

0

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00