ANNONS

Svamplasagne med spenat, hasselnötter och västerbottensost

/

Middag

,

Recept

,

Den fina svampsäsongen verkar hålla i sig och skogen fortsätta att leverera. Jag ser härliga bilder på Instagram där många har letat sig ut i skogen och hittar mängder med fina svampsorter. Då vill jag gärna passa på att tipsa er om denna supergoda svamplasagne med spenat, hasselnötter och Västerbottensost – en riktigt härlig höstig maträtt som passar vardag som helg! Ha en fin dag! /Lisa

Svamplasagne med spenat, hasselnötter och västerbottensost i en gjutjärnsform

photographer Ulrika Ekblom www.ulrikaekblom.se

Svamplasagne med spenat, hasselnötter och västerbottensost
4 – 6 portioner

600 g valfri svamp
2 schalottenlök
25 g smör
200 g färsk spenat
2 mozzarella
500 g ricotta
200 g riven västerbottensost
1 dl rostade och hackade
hasselnötter
1 pkt färska lasagneplattor à 150 g
salt och svartpeppar

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsform.

Skär större svamp i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek svampen i en torr stekpanna i några minuter så att den vätskar av sig. Rör om då och då. När all vätska har avdunstats, tillsätt smör och schalottenlöken. Fräs i ca 10 minuter. Rör ner spenaten och stek tills den har mjuknat något.Riv sönder mozzarellan i mindre bitar och blanda med ricotta och västerbottensost.

Smaka av med salt och peppar. Varva lasagneplattor, svamp- och spenatblandningen, hasselnötter samt ostblandningen i formen. Avsluta med osten på toppen. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Servera direkt.

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00