back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Mini-pajer med Västerbottensost, spenat och pinjenötter

  • ca 24 stycken

En smarrig och läcker mini-paj med Västerbottensost, spenat och rostade pinjenötter. Perfekt som tilltugg eller tillbehör till kräftskivan.

Hur

Gör så här

1.

Göra iordning pajdegen genom att arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl och salt för hand eller i matberedare. Överarbeta inte degen. Tillsätt några droppar vatten om degen känns torr. Låt stå kallt i cirka 30 minuter.

2.

Smörj mini-muffinsplåtarna. Tumma ut degen i formarna och ställ in i kylen i ca 15 minuter.

3.

För att göra fyllningen, vispa äggen. Rör i mjölken och tillsätt ost, spenat, pinjenötter, salt och peppar.

4.

Fördela fyllningen i pajformarna. Grädda i cirka 20 minuter.

5.

TIPS! Pajdegen kan förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn, i en bunke eller uttryckt i formarna, eller i frysen i cirka 2 månader. Alla pajer kan gräddas och förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn eller i frysen i cirka 2 månader. Värm eventuellt i 150 grader i 5–10 minuter.

Tips!

1.

Pajdegen kan förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn, i en bunke eller uttryckt i formarna, eller i frysen i cirka 2 månader. Alla pajer kan gräddas och förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn eller i frysen i cirka 2 månader. Värm eventuellt i 150 grader i 5–10 minuter.

Ingredienser

Pajdeg

175 g smör

4 dl vetemjöl

ev lite iskallt vatten

½ tsk salt

Fyllning

2 ägg

1 dl mjölk

125 g Västerbottensost, riven

30 g färsk babyspenat, finhackad

1/4 tsk salt

1 nypa svartpeppar

25 g pinjenötter, rostade