ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mini-pajer med Västerbottensost, spenat och pinjenötter

/

Recept

,

Tilltugg

,

Ikväll ska jag bjuda på kräftskiva som blir en avskedsmiddag för vår storebror Teddy som åker tillbaka till USA där han bor.  Jag kommer bjuda på svenska kräftor, havskräftor och räkor med en massa goda tillbehör.  Det blir en blandning av det amerikanska med bl a cocktailsås och cornbread – och det klassiska svenska som dessa små söta mini-pajer med västerbottensost. Västerbottensost har ju en självklar plats på kräftskivan och i dessa smarriga munsbitar har vi tillsatt spenat och pinjenötter. Passar perfekt att duka fram som tilltugg innan middagen eller som tillbehör till kräftorna.

Ha ha en bra fredag! /Lisa


Mini-pajer med Västerbottensost,
spenat och pinjenötter

24 stycken

Pajdeg
175 g smör, kylskåpskallt
  4 dl vetemjöl
ev lite iskallt vatten
½ tsk salt

Fyllning
2 ägg
1 dl mjölk
125 g Västerbottensost, riven
30 g färsk babyspenat, finhackad
1/4 tsk salt
1 nypa svartpeppar
25 g pinjenötter, rostade

Göra iordning pajdegen genom att arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl och salt för hand eller i matberedare. Överarbeta inte degen. Tillsätt några droppar vatten om degen känns torr. Låt stå kallt i cirka 30 minuter.

Smörj mini-muffinsplåtarna. Tumma ut degen i formarna och ställ in i kylen i ca 15 minuter. För att göra fyllningen, vispa äggen. Rör i mjölken och tillsätt ost, spenat, pinjenötter, salt och peppar. Fördela fyllningen i pajformarna. Grädda i cirka 20 minuter.

TIPS! Pajdegen kan förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn, i en bunke eller uttryckt i formarna, eller i frysen i cirka 2 månader. Alla pajer kan gräddas och förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn eller i frysen i cirka 2 månader. Värm eventuellt i 150 grader i 5–10 minuter.


0

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00