ANNONS

Filodegspaj med potatis, Gruyère och sparris

/

Vi tycker det är trevligt att ibland byta ut den klassiska pajdegen mot en lätt och krispig filodeg.

Filodegspaj med potatis, Gruyère och sparris på ett marmorbord med en rosa servett

Foto: Helén Pe

Filodegspaj med potatis, Gruyère och sparris
ca 8 bitar

 2 gula lökar
2 msk smör
200 g potatisar
8 ark filodeg
50 g smör, smält
50 g Gruyère-ost, riven
1 knippe färsk sparris
Salt och peppar

Värm ugnen till 175 grader. Skala och skiva löken. Stek i smör i ca 10 minuter tills löken är mjuk. Skala och skiva potatisen väldigt tunt, gärna med en mandolin.

Lägg ut en ark filodeg på en bakplåt, täckt med bakplåtspapper. Pensla smör på filodegen och lägg sedan på en till ark filodeg och pensla med smör. Fortsätt på samma vis med alla ark filodeg. Fördela löken på filodegen och lämna en kant på ca 6 cm runtom. Lägg ut potatisen omlott och strö över lite salt. Strö över den rivna osten och lägg ut sparrisen. Strö över lite salt och peppar. Vik in kanten runtom. Pensla kanten med smör.  Grädda pajen i ugnen i ca 30 minuter eller tills filodegen är gyllene. Servera direkt.

Detta recept har vi skapat för tidningen Lantliv. 

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00