back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Cheddarpaj

  • ca 1 timme
  • ca 8 bitar

Denna enkla och superläckra cheddarpaj var del av ett skaldjursjobb som vi gjorde för tidningen Allt om mat. Men även om den var tänkt att serveras med skaldjur så passar den förstås när som helst – t ex på påskbuffén eller varför inte som en lättare lunch tillsammans med en fräsch sallad.

Hur

Gör så här

1.

Arbeta ihop smör, vetemjöl, salt och vatten för hand eller i en matberedare. Överarbeta inte degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.

2.

Värm ugnen till 200 grader. Nagga botten på pajen med en gaffel och grädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.

3.

Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och häll upp i pajskalet. Grädda i 20 – 25 minuter.

4.

Servera varm eller kall. Garnera med färska örter och/eller skott innan servering.

Ingredienser

Pajdeg

125 g smör

3 dl vetemjöl

¼ tsk salt

1 msk iskallt vatten

Fyllning

3 ägg

2 dl vispgrädde

1/2 dl mjölk

300 g cheddarost

1/2 tsk salt

1 nypa svartpeppar

färska örter och skott till garnering