ANNONS

Spaghetti Cacio e Pepe

/

Jag trodde jag hade provat de flesta klassiska italienska pastarätterna.  Men häromdagen när jag upptäckte att jag hade knappt någon mat hemma, kom jag ihåg att jag hade sett spaghetti cacio e pepe (spaghetti med ost och svartpeppar) i en mattidning och att jag aldrig hade ätit det! Sagt och gjort, jag lagade denna superenkla pastarätt och jösses – vilken smakupplevelse! Tänk att det absolut enklaste är oftast det absolut godaste. Tillsammans med ett glas rött vin blev det en perfekt middag. Tänk på att denna rätt ska njutas á la minute. Ha en fin dag! / Lisa

Cacio e pepe - spaghetti med svartpeppar och parmesan

Spaghetti Cacio e Pepe
2 portioner

1 tsk svartpepparkorn
2 msk smör

ca 80 g parmesan, riven (eller pecorino)
200 g spaghetti

Värm svartpepparkornen i en torr stekpanna tills det doftar gott. Rör om så att de inte bränns. Mortla till ett fint pulver.

Smält smöret i en stekpanna och rör i svartpepparn. Låt värmas i någon minut. Ta av från värmen.Koka pasta enligt förpackningen i saltat vatten. När pastan är nästan klar, häll av vattnet men spar 2-3 dl av pastavattnet.

 Vispa ner ca 1 dl pastavatten ner i smöret i stekpannan, tillsammans med nästa all parmesanost och rör om till en krämig sås.  Tillsätt spaghettin, späd med lite mer pastavatten och rör ihop till en krämig pasta. Smaka av med salt. Garnera med parmesan och servera direkt.

Cacio e pepe - spaghetti med svartpeppar och parmesan
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00