Lax och grönsaker i krämig citronsås
Idag bjuder vi på ännu en smarrig och enkel middagsrätt som snabbt går att tillaga nu när vi är många som har återgått till vardagen efter semestern. Vi kokar lax tillsammans med fräscha gröna grönsaker i en krämig citronsås – en rätt som passar att servera till det mesta. Kanske en fräsch sallad, rårris, potatismos, quinoa eller pasta? 🙂 Ha en fin dag! Kram, Lisa
Lax och grönsaker i en krämig citronsås
4 portioner
4 bitar laxfilé á ca 150 g
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk olivolja
100 g blomkål, i bitar
100 g broccoli, i bitar
2 dl gröna ärtor
3 dl créme friche
2 dl kokande vatten
1 tärning fiskbuljong
50 g sockerärtor
1 dl edamamebönor (utan skida)
salt och peppar
rivet skal från 1/2 citron
hackad persilja för garnering
Dela purjolöken, skölj noggrant och skiva. Fräs löken i olja i en traktör- eller djup stekpanna i några minuter. Lägg ner blomkål, broccoli, gröna ärtor, créme fraîche, kokande vatten och buljongtärningen. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner sockerärtor, edamamebönor och lax. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 10 minuter eller tills laxen är klar. Riv över citronskal och garnera med persilja.