ANNONS

Allt-i-ett med mozzarella, tomater och ägg

/

Idag är semestern officiellt slut. Eller förresten, låt mig omformulera. Sommarlovet är slut. Jag kan inte direkt påstå att det är ”semester” att vara hemma med en 8 åring och 4 1/2 åring… Känns som jag har mest diskat och medlat syskonbråk. Men jag ska inte klaga. Vi har haft massor av fina dagar på stranden, åkt på  roliga utflykter och helt enkelt hängt och tagit det lugnt. Ines har dessutom lärt sig både cykla och simma. Trots att jag är världens mest opedagogiska mamman….  Det blev faktiskt i slutändan en bra sommar – trots inställd utlands-semesterresa och inte lika mycket socialiserande som tidigare somrar. Nu ser jag fram emot hösten – som är en favoritårstid. Det får gärna också regna lite så vi får komma ut i skogen och plocka lite svamp. Som ni märker har vi missat att lägga ut en veckomatsedel. Har inte riktigt kommit in i vardagsrutinerna ännu. Men måndags-vego ska ni inte behöva vara utan. Idag bjuder vi på en härlig rätt som är verkligen superenkel, supergod och passar perfekt som lättare middag, lunch eller brunch! Ha en fantastisk måndag! Kram, Monica

Allt-i-ett mozzarella, tomater och ägg i gjutjärnspanna på träskiva

Allt-i-ett mozzarella, tomater och ägg i gjutjärnspanna
Allt-i-ett med mozzarella, tomater & ägg
ca 2 portioner


125 g körsbärstomater

1 liten vitlöksklyfta, finhackad
1 msk olivolja

1 mozzarella á 150 g
4 ägg

salt och svartpeppar
basilika till garnering

Dela tomaterna i hälften. Fräs tomaterna och vitlök i olivolja i en stekpanna i några minuter. Strimla ner mozzarellan. När mozzarellan börjar att smälta, gör 4 små ”hål” och knäck ner ett ägg i varje hål. Fortsätt stek tills vitan har stelnat. Strö över flingsalt, nymalen svartpeppar och garnera med basilika. Servera tillsammans med en fräsch sallad och gott bröd.

0
6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00