ANNONS

Kyckling med grynsallad, rädisor, spenat, granatäpple och ädelost

/

Äntligen är sommaren här! Lagom till att skolan snart börjar igen… Nåväl. Skit i det. Vi njuter för fullt! Bad och häng på stranden under dagen och grillning och middag utomhus på kvällen. Detta recept på kycklingspett var ursprungligen skrivet för att laga kycklingen i ugn – men det går lika bra på grillen. Vilket känns ju som sagt helt rätt just nu. Jag är speciellt ivrig på att laga denna ljuvliga sallad då jag kan skörda spenat och rädisor från min egen lilla köksträdgård. Hoppas ni också har sol och värme – och njuter för fullt! Allt gott, Monica

Kycklingspett och grynsallad med rädisor, spenat, granatäpple och ädelost

Foto: Lisa Björner

Kycklingspett och grynsallad med rädisor, spenat, granatäpple och ädelost
ca 4 portioner

600 g kycklingfilé
1 citron
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
3 dl kvarngryn
ca 2 ½ dl grönsaks- eller hönsbuljong
75 g ädelost
150 g rädisor (ca 12 stycken), gärna blandande färger
ca 65 g babyspenat
kärnor från ½ granatäpple
olivolja av god kvalité
salt och svartpeppar

china rose groddar eller annan groddar eller skott till garnering
shisokrasse eller annan krasse

Värm ugnen till 200 grader om du ska tillaga kycklingen i ugnen. – annars förbered grillen.

Skär kycklingen i strimlor. Skär av breda strimlor av citronskal – undvik att få med det beska vita. Skala och skiva vitlöken. Blanda kycklingen med olivolja, 1 msk citronsaft och vitlök.

Ställ kallt i ca 30 minuter för att marinera – gärna längre.

Koka kvarngrynen enligt förpackningen i grönsaks- eller hönsbuljong. Låt svalna. Smula osten och skär rädisorna i klyftor. Blanda sedan grynen med ädelost, rädisor, spenat och granatäpplekärnor. Smaka av med salt och peppar. Ringla över olivolja och ca 1 msk citronsaft. Garnera med groddar och krasse.

Trä upp kycklingen på spett. (Om spetten är av trä, blötlägg dem först så de inte bränns i ugnen.) Salta och peppra. Lägg kycklingspetten på en oljad ugnsplåt. Grilla spetten i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta alt tillaga dem över grillen.

Servera kycklingspetten med salladen.

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00