ANNONS

Pankopanerad torsk med dillpotatissallad och senapsdressing

/

Idag bjuder vi på ett recept ur vår bok Till bords med systrarna Eisenman. Det är en riktig härlig sommarrätt – pankopanerad torsk med dillpotatissallad och senapsdressing.

Pankopanerad torsk med dillpotatissallad och sparris

Foto: Ulrika Ekblomwww.ulrikaekblom.se

Pankopanerad torsk med dillpotatissallad och sparris
ca 4 portioner

ca 600 g torskfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl pankoströbröd
3 msk smör till stekning
ca 3 msk olivolja till stekning
ca 400 g grön sparris
ca 200 g blandad sallad

POTATISSALLAD
ca 600 g färskpotatis
½ dl finhackad dill
3 msk kapris
2 tsk äppelcidervinäger
½ dl rapsolja
1 dl riven västerbottensost
salt och peppar

SENAPSDRESSING
1 äggula
1 ½ msk stark grovkornig senap
2 tsk äppelcidervinäger
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 ½ dl rapsolja
salt och peppar

Skala och koka potatisen till potatissalladen i lättsaltat vatten i cirka 20 minuter. Häll av vattnet, låt potatisen svalna något och skär den sedan i mindre bitar. Rör ihop dill och kapris med vinäger och olja. Rör ner osten. Blanda med potatisen och smaka av med salt och peppar.

Vispa ihop äggula, senap, vinäger och vitlök till senapsdressingen. Vispa ner rapsoljan i en tunn stråle till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Skär sparrisen i bitar och grilla i olja i en grill- eller stekpanna i några minuter.

Skär torsken i mindre bitar. Blanda salt, peppar och mjöl i en skål. Knäck äggen i en annan skål och vispa ihop dem lätt. Häll upp pankoströbrödet i en tredje skål. Börja med att doppa torskbitarna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
Stek fiskbitarna gyllenbruna runtom i smör och olja.

Lägg upp blandade salladsblad på tallrikar eller ett stort fat. Varva sedan potatissallad, torsk och sparris. Ringla över senapsdressingen eller servera den vid sidan om.

DRYCKESTIPS
Välj gärna ett aromatiskt vitt vin som inte är alltför torrt. En pinot gris från Alsace skulle passa bra och är kraftig nog att klara matchen mot västerbottensosten i potatissalladen.

2
8

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00