ANNONS

Fänkålsallad med äpple, rädisor, chèvre och apelsinmarmelad-dressing

/

En enkel och fräsch sallad men full av smak – med härlig syra från äpplet,  smak av anis från fänkålen, lätt bitterhet från rädisorna, sälta från chèvren och slutligen en härlig sötma från apelsinmarmelad-dressingen. Detta är ett av våra favorit-tillbehör till grillat.

Fänkålsallad med äpple, rädisor, chèvre och apelsinmarmelad-dressing

Foto: Lisa Björner

Fänkålsallad med äpple, rädisor, chèvre och apelsinmarmelad-dressing
ca 4 portioner

1 stor fänkål
1 äpple
100 g färsk chévre, smulad
10 rädisor

Apelsinmarmelad-dressing
2 msk olivolja
2 msk apelsinmarmelad
1 1/2 msk äppelcidervinäger
Salt och peppar

 krasse till garnering

Gör iordning en skål med kallt vatten och is. Skiva fänkålen i riktigt tunna skivor längs med fänkålen, helst med en mandolin. Lägg i en skål med iskallt vatten och låt dra tills de har krusat tills sig, i 15 minuter. Under tiden, vispa ihop ingredienserna till apelsinmarmelad-dressingen. Smaka av med salt och peppar. Låt fänkålen rinna av i ett durkslag. Skala och halvera äpplet. Skär i tunna skivor. (Om äpplet inte ska användas på en gång, lägg i lite citronvatten så skivorna inte blir bruna.) Skiva rädisorna tunt. Blanda fänkål, äpple och rädisor med dressingen och smaka av med salt och peppar. Rör ner chèvreosten. Garnera med krasse.

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00