back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Sparristarte med potatis och parmesan

En enkel och snabbt recept på sparristarte med potatis och parmesan. Perfekt som lunch eller middag.

Hur

1.

Värm ugnen till 200 grader.

2.

Rulla ut smördegen på en bakplåt – låt pappret ligga kvar.

3.

Skala potatisen och skiva tunt, gärna med en mandolin. Annars kan man använda en osthyvel också. Lägg potatisen i kallt vatten under tiden man skivar den. Sila bort vattnet och pressa ur överflödigt vatten. Torka med lite hushållspapper.

4.

Blanda potatis med olivolja. Tillsätt lite salt och peppar.

5.

Lägg ut potatisskivorna lite omlott på smördegen, men lämna en ca 2 cm kant.

6.

Strö parmesanosten över potatisen.

7.

Pensla smördegskanten med ägg.

8.

Med en potatisskalare, hyvla tunna strimlor sparris.

9.

Ställ in plåten med i ugnen och grädda i ca 12 minuter.

10.

Ta ut plåten och fördela sparrisen över smördegen.

11.

Grädda i ytterligare ca 5 minuter, tills sparrisen har tillagats lite.

12.

Strö över ev lite salt och peppar.

13.

Garnera med hyvlad parmesan.

14.

Skär upp i bitar och servera genast!

Ingredienser

1 kyld rulle á 250 g smördeg

200 g fast potatis

1 msk olivolja

4-5 stycken grön sparris

50 g riven plus lite till garnering parmesan

enligt smak salt

enligt smak peppar

till pensling uppvispat ägg