Pasta primavera

Trots det italienska namnet på den här rätten, primavera som betyder vår, är det faktiskt en amerikansk rätt skapad i New York på 70-talet. Vilken tur för oss! Vi lovar att ni kommer älska den då den inte bara är vansinnig god utan också färgsprakande vacker.

 

Pasta primavera

Foto: Lisa Björner

Pasta primavera
ca 4 portioner

100 g broccoli
100 g sparris
100 g rädisor

100 g zucchini
100 g orange paprika
100 g gul paprika
1 liten rödlök
10 körsbärstomater, halverade
olivolja
2 dl höns eller grönsaksbuljong
1 dl vittvin
3 dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost
salt och peppar
½ dl hackad basilika
4 portioner okokt pasta, ca 250 g
strimlad basilika till garnering

Skär broccolin i mindre buketter. Skär övriga grönsaker förutom tomaterna i små bitar, i ungefär samma storlek. Skär tomaterna i klyftor. Stek upp grönsakerna förutom tomaterna i lite olja var för sig och lägg åt sidan. Grönsakerna får inte bli för mjuka – utan ska fortfarande vara lite knapriga: sparris ca 4 minuter, broccoli och rädisor 3-4 minuter, zucchini, paprika och lök ca 3 minuter.

Utan att rengöra stekpannan, häll ner vitt vin och buljong och låt koka upp. Sjud sedan tills vätskan har reducerats till hälften. Tillsätt grädde och parmesanost. Rör om tills osten har smält.

Koka upp pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är al dente. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt de stekta grönsakerna, tomater, basilika och såsen. Rör om över låg värme tills allt är varmt. Smaka av med salt och peppar. Garnera med hackad basilika och servera direkt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..