ANNONS

Allt-i-ett ugnsbakad torsk, potatis och broccoli med salsa verde

/
Hej kära läsare denna regniga onsdag! Vi brukar försöka känna av vilka sorts recept  ni gillar – och något vi har märkt är att våra ”allt i ett” recept är oerhört populära. Vilket vi verkligen förstår då det är så enkelt och bekvämt att bara slänga ner alla ingredienser i en form och sen tjoffa in i ugnen. Minsta möjliga ansträngning. Så idag blir det ugnsbakad torsk med potatis och broccoli. Fast, nu när vi tänker efter så kräver denna rätt att man även gör en salsa verde – men den tar bara några sekunder att mixa ihop.
 
Torsk, potatis och broccoli med salsa verde i gjutjärnsform

Allt-i-ett ugnsbakad torsk, potatis, broccoli och salsa verde
ca 4 portioner

600 g torskrygg eller torskfilé
800 g potatis
250 g broccoli
1 citron, delad
hackad persilja till garnering

Salsa verde
1 vitlöksklyfta, pressad
1 kruka basilika, hackad
1 kruka slätbladig persilja, hackad
2 msk kapris
1 tsk dijonsenap
1 msk färskpressad citronsaft
1/2 dl olivolja
salt och peppar

Värm ugnen till 200 grader.

Börja med att göra salsa verde genom att röra ihop ingredienser för hand eller kör i en mixer eller matberedare, beroende hur slät man vill ha den. Smaka av med salt och peppar.

Skär potatisen i klyftor. Skär eller bryt buketter av broccolin. Sprid ut potatisklyftorna i en smord ugsform, salta, peppra och sätt in i ugnen. Efter 20 minuter, tillsätt broccolin i formen och fortsätt ugnsbaka i ca 10 minuter till. Lägg slutligen i torsken, salta, peppra och  pressa över lite citronsaft. Ugnsbaka i ytterligare 10-15 minuter eller tills torsken är klar. Ta ut ur ugnen, ringla över lite av salsa verde och servera resten vid sidan om. Riv över citronskal, garnera med hackad persilja och servera direkt!

2
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00