ANNONS

Fisk och sommargrönt med krämig vittvin- och citronsås i foliepaket.

/

Dagens recept blir denna smarriga Fisk och sommargrönt med en krämig vittvin- och citronsås i foliepaket som du enkelt gör antingen på grillen eller i ugnen.

Fisk och sommargrönt med en krämig vittvin- och citronsås i foliepaket.C02789

Fisk och sommargrönt med en krämig vittvin- och citronsås i foliepaket.C02791

Fisk och sommargrönt med en krämig vittvin- och citronsås i foliepaket.2793

Fisk och sommargrönt med en krämig vittvin- och citronsås i foliepaket

ca 4 portioner

12 små färskpotatis
2 gulbetor
1 morot

8 sparris
12 sugar snaps
8 Broccolini (vanlig broccoli går också bra)
8 rädisor
8 körsbärstomater
4 salladslök (gärna lila…)
150 g laxfilé
150 g torskfilé
3 dl crème fraiche eller vispgrädde
1 dl vitt vin
2 tsk fiskfond
rivet skal från 1/2 citron
en skvätt citronsaft
salt och vitpeppar
dill till garnering

Skrubba potatisen och koka dem nästan mjuka. Halvera. Koka gulbetorna mjuka. Skala och skär i små klyftor.

Skala moroten och skär i skivor. Ta bort den gröna övre delen på salladslöken. Halvera rädisor och körsbärstomater.

Skär fisken i kuber. Salta och peppra.

Rör ihop crème fraîche, vitt vin, fiskfond, citronskal och saft. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ut 4 stora folieark. Fördela alla grönsaker och fisken på mitten av arken. Salta och peppra lite. Vik upp kanterna något och häll över såsen. Nyp ihop foliet så att det bildar ett tät paket. Lägg på grillen och grilla över indirekt värme (med locket på) i ca 10 minuter. (Det går även bra att köra i ungen på ca 200 grader i 10 – 15 minuter).

Öppna paketen (var försiktigt då det kommer het ånga) och garnera med färsk dill.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00