back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Lax och grönsaker i en krämig citronsås

  • 4 portioner

Idag bjuder vi på ännu en smarrig och enkel middagsrätt som snabbt går att tillaga. Vi kokar lax tillsammans med fräscha gröna grönsaker i en krämig citronsås – en rätt som passar att servera till det mesta. Kanske en fräsch sallad, rårris, potatismos, quinoa eller pasta?

Hur

Gör så här

1.

Dela purjolöken, skölj noggrant och skiva. Fräs purjolök och vitlök i olja i en traktör- eller djup stekpanna i några minuter.

2.

Lägg ner blomkål, broccoli, gröna ärtor, crème fraîche, kokande vatten och buljongtärningen. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3.

Lägg ner sockerärtor, edamamebönor och lax. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 10 minuter eller tills laxen är klar.

4.

Riv över citronskal och garnera med persilja.

Ingredienser

Ingredienser

4 bitar laxfilé á ca 150 g

1 liten purjolök

1 vitlöksklyfta, pressad

1 msk olivolja

100 g blomkål, i bitar

100 g broccoli, i bitar

2 dl gröna ärtor

3 dl créme friche

2 dl kokande vatten

1 tärning fiskbuljong

50 g sockerärtor

1 dl edamamebönor (utan skida)

salt och peppar

rivet skal från 1/2 citron

hackad persilja för garnering