ANNONS

Bulgur med smörfräst svamp, kronärtskocksbottnar, grönkål samt chèvre och rårivna polkabetor

/

Försöker komma till rätta med min (Monicas) nya vardag sedan Ines började förskola. Försöker hitta en balans mellan jobb, hemmafix och ”egen tid”. De senaste åren har varit rätt galna då jag har både jobbat intensivt med boken Från grunden samtidigt som jag fick Ines. Nu när boken är färdig och Ines har börjat på förskola har jag, som jag har nämnt i tidigare inlägg, haft svårt att strukturera upp mina dagar, En sak som jag har dock insett är att jag måste börja äta riktiga måltider. Hittills har frukosten bestått av en kopp kaffe medan jag springer runt och försöker få barnen att äta och klä på sig. Lunch har i bästa fall varit en macka i farten medan jag viker tvätt samtidigt som jag skriver ett recept samtidigt som jag svarar jobbmail. Nu tvingar jag mig själv att sitta ner och äta frukost samt laga en någorlunda vettig lunch. Lunchen blir oftast ett hopplock av det som finns i kylskåpet – och jag måste erkänna att jag tycker det är roligt och ser det som en utmaning att laga något gott av det som finns att tillgå. Följande rätt är resterna från en promenad i skogen, en nyårsplåtning och gårdagens middag – Bulgur med smörfräst svamp, kronärtskocksbottnar, grönkål samt chèvre och rårivna polkabetor!

.

Bulgur med smörfräst svamp, kronärtskocksbottnar, grönkål samt chèvre och rårivna polkabetor

Bulgur med smörfräst svamp, kronärtskocksbottnar, grönkål samt chèvre och rårivna polkabetor

Bulgur med smörfräst svamp, kronärtskocksbottnar, grönkål samt chèvre och rårivna polkabetor

2 portioner

2 portioner bulgur (enligt anvisningarna på förpackningen)
3 dl hackad valfri svamp
2 dl hackade kronärtskocksbottnar
2 nävar grovhackad grönkål
25 g smör
1 dl råriven polkabeta
100 g smulad chèvre
salt och peppar

Koka bulguren enligt instruktionerna på förpackningen. Håll varm.

Fräs svamp, kronärtskocksbottnar och grönkål i smör i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda med bulguren.

Lägg upp bulgurblandningen på ett fat. Smula över osten och toppa med den rårivna polkabetan.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00