back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rödbets­hoummus

  • ca 5 dl

Kikärtsröran ”hoummus” är en storfavorit hos både oss – men nu har vi ”kicked it up a notch” genom att blanda i rödbetor. Alltså kolla in färgen – så vackert! Och fantastiskt gott såklart. Rödbetorna passar riktigt fint med tahini (sesamfröpasta) som används i klassisk hoummus. Tahinin tillför en mild och nötig smak – mums! Servera rödbetshoummusen t ex med en massa härliga grönsaker och rostad pitabröd till mys framför TVn eller kanske som tilltugg innan middagen.

Hur

Gör så här

1.

Kör kikärtor, rödbetor, tahini och vitlök i en matberedare.

2.

Tillsätt lite vatten och fortsätt mixa tills den blir krämig.

3.

Späd sedan med lite vatten åt gången, tills hommousen blir önskad konsistens.

4.

Smaka av med salt och peppar.

5.

Ringla över lite olja och garnera eventuellt med svarta sesamfrön.

Ingredienser

Ingredients

1 burk à 400 g kikärter

200–250 g kokta rödbetor

3 msk tahini

1 stor, skalade vitlöksklyfta

ca 1/2 dl vatten

salt och svartpeppar

rostade sesamfrön till garnering