Börja med att göra i ordning hummusen om du lagar den själv.
Vi älskar falafel. Och nuförtiden så finns det ett brett utbud av falafel i matbutikerna - allt ifrån frysta, till färska och som mix. Ett stort plus är att våra barn också älskar falafel. Vi brukar alltid ha falafel i frysen och tycker att det är perfekt ”snabbmat”. Dessutom passar det att servera på många olika sätt, som här tillsammans med bulgur, feta, grönkål, hummus och granatäpplekärnor. Många olika goda hummus finns också att köpa färdig om man inte hinner göra själv. Duka upp i olika skålar så kan alla plocka ihop sin egen "bowl"! Här hittar ni recept på hemgjord rödbets-hummus.
1.
Börja med att göra i ordning hummusen om du lagar den själv.
2.
Riv sedan loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen och massera in med olivolja. Smaka av med salt.
3.
Koka bulguren enligt förpackningen. Tillsätt en tärning grönsaksbuljong i vattnet när den kokar. När bulguren är klar, blanda med persilja och citron. Smaka av med örtsalt eller vanligt salt, och peppar.
4.
Förbered falafeln enligt förpackningen.
5.
Fördela bulguren i skålar och lägg på falafel, hummus, feta och grönkål. Garnera med granatäpplekärnor och persilja.
12 -16 falafel
4 portioner bulgur
4 portioner hummus
150 g färsk grönkål
ca 1 msk olivolja
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 dl hackad persilja
ca 1 msk färskpressad citron
100 g feta
kärnor från 1/2 granatäpple
olivolja
örtsalt
salt
svartpeppar