ANNONS

Paj med nektarinrosor

/

Barnen och jag (Lisa) njuter av deras sista dagar av sommarlov innan skolstart på måndag. Men det är med blandade känslor jag tänker på nästa vecka. Samtidigt som det ska blir skönt att komma igång med jobb och vardagsrutinerna (”att göra” listan börjar bli lång nu…), så njuter jag av att spendera så mycket tid tillsammans med barnen, slippa tidiga morgnar och behöva passa en massa tider av diverse aktiviteter. Dessutom ska vår minsting, vår lilla stora kille Benjamin börja skolan! Gaaah! Vart tog tiden vägen?

Och ledigheten skulle inte vara så underbart om det inte vore för vardagen, eller hur?!

Barnen älskar att baka och då passar vi på att göra det när vi är fortfarande lediga, som t ex dessa små fina pajer. Nektarinerna var på rea igår när vi storhandlade så idag bakar vi vårt recept på paj med vaniljkräm och nektarinrosor från.

nektarinpaj

Foto: Ulrika Ekblom


Paj med nektarinrosor

ca 6–8 småpajer


Pajdeg

150 g kylskåpskallt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

1 sats vaniljkräm (se nedan)
ca 6 fasta nektariner


Vaniljkräm
ca 4 dl

1 ägg
2 msk strösocker
2 msk smör
2 msk potatismjöl
3 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker

Börja med att göra vaniljkrämen genom att blanda alla ingredienserna utom vaniljsockret i en tjock bottnad kastrull. Värm under ständig vispning på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen så fort den första bubblan syns. Låt krämen svalna och tillsätt vaniljsockret.

Värm ugnen till 175 grader.

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i ugnsfasta portionsformar. Grädda i 15–20 minuter och låt sedan svalna.

Kärna ur nektarinerna och skär dem i tunna skivor i form av halvmånar. Lägg en klick vaniljkräm i varje form och lägg ut nektarinerna genom att börja runt kanten och sedan jobba inåt så att det bildas en ros.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00