ANNONS

Koreansk bulgogi med sötpotatisnudlar

/

Bulgogi, som betyder eldkött, är en koreansk rätt där strimlad biff marineras och steks på traditionellt vis direkt vid bordet. Till biffen serverar man ris och kimchi som rullas in i salladsblad. Här serverar vi bulgogin med de koreanska nudlarna dang myun, gjorda på sötpotatis, men det går även utmärkt med andra nudlar.

Foto Jonny Lindh

KOREANSK BULGOGI MED SÖTPOTATISNUDLAR

ca 4 portioner

600 g utskuren biff
2 morötter
½ zucchini
2 salladslökar
ca 200 g sötpotatisnudlar eller
250 g glasnudlar
4 msk svarta och/eller vita sesamfrön
2 msk sesamolja
3 msk japansk soja
1 msk farinsocker
ca 2 msk rapsolja
ca 100 g färska böngroddar
salt

Marinad
1 dl japansk soja
3 msk farinsocker
2 pressade vitlöksklyftor
2 skivade salladslökar
3 msk sesamolja
1 msk svartpeppar
1 msk riven färsk ingefära

Skär köttet i tunna strimlor. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Låt köttet marinera i kylen i minst 45 minuter. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skär även zucchinin i tunna stavar. Skiva salladslöken.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.

Rosta sesamfröna på medelvärme i en torr panna. Blanda sesamolja, sesamfrön, soja och farinsocker och rör ihop med nudlarna. Lägg på ett lock så att nudlarna håller sig varma.

Värm lite olja i en wok eller stekpanna. Sila bort marinaden från köttet. Stek köttet i någon minut tills det får färg. Lägg åt sidan. Stek morot och zucchini i ca 3 minuter eller tills de börjar mjukna. Blanda köttet med nudlarna, de stekta grönsakerna och böngroddarna.

Salta efter smak. Toppa med skivad salladslök.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00