ANNONS

Pizza bianco med chevre, rucola, solroskärnor och brynt smör

/

Pizza bianco med chèvre, rucola, solrosfrön och brynt smör
1 pizza, 2 – 4 portioner

Om man inte orkar/hinner göra egen pizzadeg är det helt ok om man köper färdig pizzadeg. : )

Pizzadeg
5 g jäst
1 1/4 dl vatten
ca 180 g vetemjöl (ca 3 dl)
2 tsk olivolja
ca 1 tsk salt

1/2 dl crème fraiche
100 g chèvre
ca 1/2 dl rostade solroskärnor
1 näve rucola
25 g brynt smöt

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, mjöl och olja. Arbeta degen i en köksmaskin i 5 minuter eller för hand i 10 minuter. Tillsätt saltet och fortsätt knåda degen smidig, i 3 – 4 minuter till. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Forma till släta bullar. Lägg dem på en oljad bricka eller plåt. Häll någon droppe olja på varje degbulle, olja försiktigt in och täck med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur i 2 timmar.

Värm ugnen till 225 grader.

Forma pizzadegen till en rundel och lägg ut den på en plåt täckt med bakplåtspapper. Bred ut crème fraiche på degen. Skär osten i skivor och fördela över pizzan. Grädda i ugnen till osten börjar bli lite gyllenbrunt.

Strö över rucola och solroskärnor. Ringla över det brynta smöret och servera direkt.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00