ANNONS

Pipettte Rigate med karamelliserad rödlök och parmesan

/

Veckans vegetariska är pasta med karamelliserad rödlök och parmesan. Passar både till vardag som helg!

pasta-pipettte-rigate

Pasta med karamelliserad rödlök och parmesan
4 portioner

ca 500 g rödlök
2 msk olivolja
1 msk smör
1 tsk strösocker
1 tsk balsamvinäger
1 tsk vetemjöl
1 dl kokande vatten
ca 400 g pasta
2 tsk smör
parmesan
salt och peppar

Skala och skiva rödlöken så tunt som möjligt. Fräs löken i en stekpanna (som har lock) i olja och smör i ca 10 minuter på låg värme. Den ska inte få färg. Rör ner socker och balsamvinäger och fräs i några minuter till  under omrörning. Rör ner mjöl och sedan det varma vattnet. Sätt på locket och låt puttra på lägsta värmen i ca 30 -40 minuter. Rör om då och då. (Tillsätt ev mer hett vatten.)

Under tiden, koka pastan. Rör ihop pastan med rödlöksåsen, smör och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00