ANNONS

Crostini med trattkantareller, sherry och parmesan

/

Yippee! Fredag och snart helg! Idag fotograferar vi för boken, bl a korv, mozzarella och färska chilis. Fotodagarna är ofta väldig intensiva där många bilder ska hinnas tas men det är alltid lika roligt att jobba tillsammans med vår duktiga fotograf Helen Pé.

Sedan blir det himla skönt att ta helg och då passar dessa smaskiga snittar väldigt bra – crostini med trattkantarellröra med sherry och parmesan! Trevlig helg!!

svamp2

Crostini med trattkantareller, sherry och parmesan
ca 20 stycken

ca 300 g trattkantareller
1 schalottenlök, finhachad
1 vitlöksklyfta, finhackad
ca 2-3 msk smör
ca 1 msk kantarellfond (grönsak eller höns funkar också)
ca 1 dl vatten
1 dl vispgrädde

ca 1/2 tsk mörk soja (kinesisk)
ca 1-2 tsk sherry (torr)
salt och vitpeppar
ca 1/2 baguette
olivolja

parmesan och hackad gräslök till garnering

Värm ugnen till 200 grader. Skiva baguetten, pensla på lite olja på ena sidan och rosta i ugnen i ca 5 minuter tills de blir gyllenbruna.

Rensa kantarellerna och hacka. Stek svampen i en torr stekpanna tills vätskan har dunstat bort. Tillsätt smör, lök, och vitlök och fräs i ca 5 minuter utan att löken tar färg.  Tillsätt fond, vatten, grädde och soja. Smaka av med sherry och koka upp. Låt sjuda och koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Fördela svampröran på brödbitarna. Riv över parmesan och strö över hackad gräslök.

Tips! Prova att tillsätta lite finhackad äpple – det blir himla gott!

svamp

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00