ANNONS

Vegetarisk pytt i panna

/

Vegetarisk pytt i panna är en riktig ”kylskåpsrensningsrätt” och perfekt att göra när man har ett par kokta potatisar kvar som rester. Här är det verkligen man tager vad man haver och tillsammans med ett stekt ägg,  inlagda betor (här med hemgjorda inlagda gulbetor från vår kommande kokbok), knäckebröd och en kall öl blir det en riktig tillfredställande måltid. Ha en härlig vecka!


IMG_7244

Vegetarisk pytt i panna
ca 4 portioner

1 gul lök
ca 300 g kokta potatisar

2-3 morötter
100 g kål (t ex grön- savoy-, svart-)
100 g svamp
ca 150 g zucchini
ca 2 msk olivolja eller smör
4 ägg

hackad persilja till garnering
inlagda betor till servering

Skala och hacka lök. Skär potatisen i bitar. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skär zucchini, kål och svamp i mindre bitar. Fräs löken i olivolja eller smör i några minuter, eller till den är mjuk. Tillsätt morötter och kål och fräs i ca 5 minuter. Rör ner svamp och zuchinni och stek i ytterligare några minuter. Lägg åt sidan. Tillsätt mer smör eller olja i stekpannan och stek potatisen på hög värme till de får en fin gyllenbrun yta. Rör ner resten av grönsaker, och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.

Servera med stekt ägg, inlagda betor, knäckebröd och en kall öl.

IMG_7248

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00