Att laga god mat behöver verkligen inte vara så krångligt. Man kommer väldigt långt med lite pasta, vitlök, parmesan och grönsaker. Varsågod, veckans vego!
Spaghetti med zucchini, vitlök och parmesan
4 portioner
ca 400 g pasta
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
ca 3 msk olivolja
ca 600 g zucchini eller squash
ca 50 g parmesan
1-2 tsk chiliflingor
1/2 dl hackad persilja
ev. rivet citronskal
salt och svartpeppar
Skala och finhacka lök och vitlök. Skär zucchinin i skivor. Riv parmesan.
Stek zucchinin i 1-2 msk olivolja i en stekpanna på medelhög värme i några minuter, tills den får en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
Koka pastan al denne enligt anvisningarna på förpackningen.
Stek schalottenlök, vitlök och chiliflingor i lite olivolja i stekpannan i några minuter. Lägg ner zucchinin och rör om så att de värms upp lite. Blanda med pasta, persilja och parmesan. Smaka av med citronskal, salt och svartpeppar.