Spaghetti med zuchinni, vitlök och parmesan

Att laga god mat behöver verkligen inte vara så krångligt. Man kommer väldigt långt med lite pasta, vitlök, parmesan och grönsaker. Varsågod, veckans vego!

zuchinni2

Spaghetti med zucchini, vitlök och parmesan 
4 portioner

ca 400 g pasta
 1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
ca 3 msk olivolja
ca 600 g zucchini eller squash
ca 50 g parmesan

1-2 tsk chiliflingor
1/2 dl hackad persilja
ev. rivet citronskal

salt och svartpeppar

Skala och finhacka lök och vitlök. Skär zucchinin i skivor. Riv parmesan.

Stek zucchinin i 1-2 msk olivolja i en stekpanna på medelhög värme i några minuter, tills den får en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan.

Koka pastan al denne enligt anvisningarna på förpackningen.

Stek schalottenlök, vitlök och chiliflingor i lite olivolja i stekpannan i några minuter. Lägg ner zucchinin och rör om så att de värms upp lite. Blanda med pasta, persilja och parmesan. Smaka av med citronskal, salt och svartpeppar.

zuchinni

zuchinni3

 

LOADING..