back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pilgrimsmusslor i champagnesås

En förrätt med pilgrimsmusslor i champagnesås.

Hur

1.

Fräs löken i smör tills den mjuknar utan att ta färg.

2.

Häll på vin och buljong och låt sjuda tills vätskan har reducerats till hälften.

3.

Sil bort löken, tillsätt 2 dl grädde och låt sjuda i ca 10 minuter.

4.

Red såsen med maizena.

5.

Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.

6.

Håll såsen varm.

7.

Vispa resten av grädden.

8.

Salta och peppra pilgrimsmusslorna.

9.

Värm oljan i en grill- eller stekpanna och stek pilgrimsmusslorna i cirka 1 minut på varje sida.

10.

Vänd ner den vispade grädden i såsen och rör i champagne.

11.

Fördela lite av såsen på små tallrikar eller assietter, lägg på pilgrimsmusslorna och garnera med gräslök.

12.

Servera resten av såsen vid sidan om.

Ingredienser

12 pilgrimsmusslor

salt

peppar

1 msk olivolja

1 schalottenlök

1 msk smör

1 dl vitt vin

4 dl fiskbuljong

3 dl vispgrädde

1 msk ljus maizenaredning

1 tsk färskpressad citronsaft

1 dl champagne eller mousserande vitt vin

till garnering gräslök