back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pizza med fikon, chèvre, karamelliserad rödlök och prosciutto

En variant på pizza med fikon, chèvre, karamelliserad rödlök och prosciutto.

Hur

1.

Sätt ugnen på 225 grader.

2.

Börja med att förbereda pizzadegen. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp. Tillsätt sedan resten av vattnet, salt och socker. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Tillsätt mer av mjöl vid behov. Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.

3.

Skala och skiva rödlöken tunt. Värm upp olja och smör i en stekpanna. Stek rödlök på låg värme i ca 15 minuter under omrörning.

4.

Tillsätt balsamvinäger och farinsocker och höj värmen. Stek i ytterligare 5 minuter under omrörning. Ställ åt sidan.

5.

Skär fikonen i klyftor. Dela prosciutton på längden.

6.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen smidig och kavla ut den till en stor rundel. Lägg den på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Fördela rödlök, prosciutto, chèvre och fikon jämnt ut över pizzadegen.

7.

Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter. Servera direkt.

Ingredienser

3-4 färska fikon

ca 100 g chèvre

2 stora rödlök karamelliserad rödlök

4-5 skivor prosciutto

15 g jäst

1 1/4 dl vatten

1/2 tsk salt

1 tsk strösocker

1 msk olivolja

3-3 1/2 dl vetemjöl special

1 msk smör

1 msk balsamvinäger

1 msk farinsocker