ANNONS

Ugnrostad ciabatta, tomater, vitlök och oliver

/

En sak är säker vad det gäller midsommar och det är att det är ingen idé att ha några förväntningar vad det gäller vädret. Här i Stockholm spöregnar det. Känns dock inte särskilt oväntat. Men nu ska vi inte vara bittra över det. Visst, det blir ingen dans runt midsommarstången och måltid i strålande solsken men vi gör det bästa av det och njuter av god mat och gott sällskap inomhus istället. Det är inte fy skam det heller. I år firar vi alla tillsammans hemma hos Lisa och som vi berättade i ett tidigare inlägg så är det vår mor och Lisas man Lars som har stått för matförberedelserna. Känns oerhört lyxigt efter en vecka av hårt slit – Lisa har jobbat på vår nya bok och Monica har jobbat som matstylist på ett reklamjobb med temat ”jul” (det var inte så svårt att komma in i den stämningen  med tanke på det rådande vädret…)

Men nog tjatat om vädret – här kommer ett recept som passar som tillbehör till grillat.  Inspiration till denna rätt kommer från ett Jamie Oliver ”One Tray Bake” recept där han ugnsbakar kycklinglår med bacon och ciabatta – allt tillsammans i en form. Vi har dock valt att plocka bort kyckling och bacon och serverar rätten som en härlig tillbehör istället.

Ugnrostad ciabatta, tomater, vitlök och oliver

 Ugnrostad ciabatta, tomater, vitlök och oliver

ca 4 portioner

2 ciabatta
1 vitlökshuvud
1 röd chili, urkärnad
ca 300 g körsbärstomater

1 -2 dl svarta oliver
olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
hackad basilika till garnering

Värm ugnen till 175 grader.

Bryt sönder brödet i mindre bitar. Dela upp vitlökshuvudet i klyftor – men behåll skalet på klyftorna. Finhacka chilifrukten.

Blanda bröd, vitlök, chili, tomater och oliver i en ugnsform eller långpanna. Häll över generöst med olivolja och rör om. Salta och peppra.  Rosta i ugnen till brödet börjar bli gyllenbrunt.

Strö över basilikan och servera direkt.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00