back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Varm äppelcider med vanilj och kanel

  • ca 1 liter

Till jul står det ständigt en kastrull med glögg och puttrar på spisen – som jag aldrig dricker då jag inte ens gillar glögg. MEN det luktar jul – och gott. Den får stå där och puttra dag in och dag ut fram till julafton, och då och då slänger jag i lite nya kryddor och en skvätt billigt rödvin… En dryck som jag däremot gillar är denna alkoholfria alternativ till glöggen – varm äppelcider med kanel och vanilj.

Receptet skrev vi ursprungligen för tidningen Allt om mat

Hur

Gör så här

1.

Häll upp cidern i en kastrull. Lägg ner kanelstången.

2.

Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i cidern. Lägg även ner vaniljstången.

3.

Koka upp och låt sedan dra i ca 20 minuter.

4.

Värm upp igen strax före servering.

5.

Kärna ur äpplet och skär den i skivor. Lägg ner i cidern.

Ingredienser

Ingredienser

1 liter äppelcider

3 kanelstänger

1 vaniljstång

1 äpple