Vispa ihop vatten, mjölk, mjöl, hjorthornsalt, salt och socker. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en slät smet.
S'mores är ett populärt amerikanskt recept där man grillar marshmallows och sen lägger mellan två kakor tillsammans med choklad. Namnet kommer från att de är så goda så man vill gärna ha mer – 'some more'. Här har vi bytt ut kakorna mot våfflor. Använd gärna en riktig god choklad – som är lite tunnare (som t ex Lindt) så den hinner smälta. Vi brukar välja den med smak av havssalt...
Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Hembakat
1.
Vispa ihop vatten, mjölk, mjöl, hjorthornsalt, salt och socker. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en slät smet.
2.
Värm ett våffeljärn och pensla med smör. Grädda smeten tills våfflorna är gyllene. Det ska bli 4 våfflor. Skär varje våffla i 4 delar.
3.
Grilla marshmallows gyllenbruna på en spett över varm glöd – gärna långsamt så de hinner bli mjuka inuti. Lägg dem sedan mellan två våffelbitar tillsammans med en bit choklad och tryck ihop. Servera direkt.
1 dl vatten
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
¾ tsk hjorthornssalt
¼ tsk salt
1 tsk socker
75 g smör
16 marshmallows
ca 100 g mörkchoklad eller mjölkchoklad
smör till gräddning