back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Ugnsbakad sötpotatis, blomkål och kikärtor med tahini-harissa dressing

  • 4 portioner

En gudomligt god rätt med ugnsbakad sötpotatis, blomkål och kikärtor serverad med rucola och tahini-harissadressing.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 225 grader.

2.

Börja med att vispa ihop alla ingredienser till tahini-harissa dressingen. Tillsätt mer harissapasta ifall du vill ha en mer kryddstark dressing. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuell lite vatten för en rinnigare dressing.

3.

Skär eller bryt blomkålen i buketter eller bitar. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skölj kikärtorna i vatten och låt rinna av. Blanda alltsammans med olivolja, spiskummin, salt och peppar. Sprid ut blandningen på en bakplåt. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Rör om några gånger under tiden.

4.

Varva de rostade grönsakerna och kikärtorna med rucola på ett uppläggsfat. Ringla över lite tahini harissa dressing och servera resten vid sidan om.

Ingredienser

Ingredienser

600 g blomkål

400 g sötpotatis

400 g kikärtor

2 msk olivolja

1 tsk malen spiskummin

½ tsk salt

¼ tsk svartpeppar

50 g rucola

hackad persilja till garnering

Tahini Harissa Dressing

3 msk tahini

2 msk naturell yoghurt

2 msk vatten

1 msk citronsaft

ca 1 msk harissapasta

½ tsk finrivet citronskal

1 vitlöksklyfta

1 msk honung