Värm ugnen till 200 grader.
Fräsch och god tonfisktartar som vi toppar med Gruyèremajonnäs samt Gruyèrechips. Servera gärna som förrätt.
1.
Värm ugnen till 200 grader.
2.
Lägg den rivna osten i 4 högar på en bakplåt, täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 3 minuter. Låt svalna något och lägg sedan över på hushållspapper för att stelna. Bryt i mindre bitar.
3.
Blanda majonnäs och Gruyère.
4.
Tärna tonfisk och avokado i små kuber. Blanda tonfisken med en nypa salt. Skär rädisorna i skivor. Fördela tonfisken på fyra assietter och forma till puckar. Man kan även använda utstansningsringar. Fyll då ringen med tonfisk, tryck till och lyft försiktigt upp ringen. Fördela avokado och rädisor på och runtom tonfisken. Klicka eller spritsa ut Gruyèremajonnäsen. Strö över Gruyèrechipssmulorna, krasse och lite svartpeppar. Servera direkt.
ca 200 g färsk tonfisk av bra kvalité, MSC märkt
1 avokado
6 rädisor
salt och peppar
krasse till garnering
ca 1 1/2 dl riven Gruyère AOP
3/4 dl majonnäs
3 msk finriven Gruyère AOP