back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Tahini­kakor

  • ca 24 stycken

Första gången jag bakade dem var jag lite tveksam för jag hade lite svårt att se hur det skulle vara gott med tahini (sesampasta) i kakor. Men jisses – vad fel jag hade. Dessa godingar går inte att sluta äta. Och dessutom superenkla att göra.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader.

2.

Vispa smör och socker poröst. Rör ner honung och tahini.

3.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

4.

Häll ut sesamfröna på en tallrik. Rulla degen till små bollar. Lägg en degboll på tallriken med sesamfrön, tryck till degen så den plattas till något och botten täcks med sesamfrön. Lägg kakan (med sidan med sesamfrön uppåt) på en plåt täckt med bakplåtspapper. Gör likadant med resterande deg.

5.

Grädda i mitten av ugnen i 13 – 15 minuter, eller till kakorna är gyllenbruna. Låt svalna på ett galler.

Ingredienser

Ingredienser

175 g smör, rumsvarmt

2 dl strösocker

3 msk honung

2 dl tahini

5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt