Koka nudlarna enligt förpackningen. Skölj med kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
En hälsosam och läcker rätt med äggnudlar och en mix av grönsaker som inkluderar broccoli, haricots verts, grönkål och spenat. Serveras med en smakrik sås och toppas med rostade sesamfrön.
1.
Koka nudlarna enligt förpackningen. Skölj med kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
2.
Ansa salladslöken. Skala löken och skär i tunna klyftor. Skär eller bryt broccoli i mindre buketter. Riva av grönkålen från den grova stjälken. Rör ihop ingredienserna till såsen.
3.
Värm olja i en stekpanna och stek salladslöken på hög värme tills de får lite färg, utan att brännas. Lägg åt sidan.
4.
Fräs lök och vitlök i några minuter i stekpanna. Tillsätt broccoli, haricots verts och grönkål. Häll i vattnet, sätt på ett lock och låt grönsakerna ångas i 2-3 minuter. Tillsätt såsen, rör om och låt puttra i någon minut. Rör ner spenat och nudlar och rör om tills nudlarna är varma. Smaka av med salt och peppar. Servera och strö över de rostade sesamfröna.
ca 400 g äggnudlar
4 salladslök
1-2 msk neutral olja
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 300 g broccoli
150 g haricots verts
ca 100 g grönkål
3 msk vatten
ca 50 g färsk babyspenat
ca 1/2 dl rostade sesamfrön
2 msk kinesisk soja
1 msk lönnsirap eller honung
2 tsk fisksås
1 tsk färskriven ingefära
1 tsk sesamolja
1/2 - 1 tsk chiliflingor