back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Stir-fry nudlar med broccoli, haricots verts, grönkål och spenat

En hälsosam och läcker rätt med äggnudlar och en mix av grönsaker som inkluderar broccoli, haricots verts, grönkål och spenat. Serveras med en smakrik sås och toppas med rostade sesamfrön.

Hur

1.

Koka nudlarna enligt förpackningen. Skölj med kallt vatten och låt rinna av i durkslag.

2.

Ansa salladslöken. Skala löken och skär i tunna klyftor. Skär eller bryt broccoli i mindre buketter. Riva av grönkålen från den grova stjälken. Rör ihop ingredienserna till såsen.

3.

Värm olja i en stekpanna och stek salladslöken på hög värme tills de får lite färg, utan att brännas. Lägg åt sidan.

4.

Fräs lök och vitlök i några minuter i stekpanna. Tillsätt broccoli, haricots verts och grönkål. Häll i vattnet, sätt på ett lock och låt grönsakerna ångas i 2-3 minuter. Tillsätt såsen, rör om och låt puttra i någon minut. Rör ner spenat och nudlar och rör om tills nudlarna är varma. Smaka av med salt och peppar. Servera och strö över de rostade sesamfröna.

Ingredienser

ca 400 g äggnudlar

4 salladslök

1-2 msk neutral olja

1 liten gul lök

2 vitlöksklyftor

ca 300 g broccoli

150 g haricots verts

ca 100 g grönkål

3 msk vatten

ca 50 g färsk babyspenat

ca 1/2 dl rostade sesamfrön

2 msk kinesisk soja

1 msk lönnsirap eller honung

2 tsk fisksås

1 tsk färskriven ingefära

1 tsk sesamolja

1/2 - 1 tsk chiliflingor