back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Smördegstartlette med Gruyère AOP- och ärtröra toppad med vårprimörer

Frasig smördegstartlette med en krämig röra på Gruyère AOP, gröna ärtor och ramslök toppad med fräscha krispiga grönsaker.

Hur

1.

Värm ugnen till 200 grader. Skär smördegen i 8 rektanglar. Vik in kanten, ca 1 cm, runtom. Nagga smördegen med en gaffel. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills de är gyllene.

2.

Mixa ärtor, Gruyère AOP, crème fraîche och ramslök till en röra. Smaka av med salt och peppar.

3.

Förväll haricots verts, broccoli, sockerärtor och sparris i lättsaltat vatten i några minuter. Skölj med kallt vatten.

4.

Fördela röran på tartletterna och toppa med grönsakerna. Strö över nymalen svartpeppar och flingsalt. Garnera med hyvlad Gruyère AOP, krasse och körvel.

Ingredienser

2 rullar á 250 g smördeg

1, lättvispat ägg

4 dl, tinade gröna ärtor

4 dl riven (extra till garnering) Gruyère AOP

1 dl crème fraîche

1 msk finhackad ramslök

100 g haricots verts

100 g broccoli

50 g sockerärtor

75 g sparris

50 g solrosskott

1, skivad salladslök

4 - 5, skivade rädisor

till garnering krasse

till garnering körvel

efter smak nymalen svartpeppar

efter smak salt