Värm ugnen till 200 grader. Skär smördegen i 8 rektanglar. Vik in kanten, ca 1 cm, runtom. Nagga smördegen med en gaffel. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills de är gyllene.
Frasig smördegstartlette med en krämig röra på Gruyère AOP, gröna ärtor och ramslök toppad med fräscha krispiga grönsaker.
1.
Värm ugnen till 200 grader. Skär smördegen i 8 rektanglar. Vik in kanten, ca 1 cm, runtom. Nagga smördegen med en gaffel. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills de är gyllene.
2.
Mixa ärtor, Gruyère AOP, crème fraîche och ramslök till en röra. Smaka av med salt och peppar.
3.
Förväll haricots verts, broccoli, sockerärtor och sparris i lättsaltat vatten i några minuter. Skölj med kallt vatten.
4.
Fördela röran på tartletterna och toppa med grönsakerna. Strö över nymalen svartpeppar och flingsalt. Garnera med hyvlad Gruyère AOP, krasse och körvel.
2 rullar á 250 g smördeg
1, lättvispat ägg
4 dl, tinade gröna ärtor
4 dl riven (extra till garnering) Gruyère AOP
1 dl crème fraîche
1 msk finhackad ramslök
100 g haricots verts
100 g broccoli
50 g sockerärtor
75 g sparris
50 g solrosskott
1, skivad salladslök
4 - 5, skivade rädisor
till garnering krasse
till garnering körvel
efter smak nymalen svartpeppar
efter smak salt