Skär sparrisen i mindre bitar och förväll i lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten.
När solen skiner och temperaturen stiger finns det inget bättre än en fräsch sommarsallad. Den här kombinationen med jordgubbar, mozzarella, sparris och prosciutto är både lätt, smakrik och perfekt för varma, soliga dagar.
1.
Skär sparrisen i mindre bitar och förväll i lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten.
2.
Riv sönder mozzarellan och prosciutton i mindre bitar.
3.
Lägg upp sallad, sparris, prosciutto, mozzarella, jordgubbar och rädisor på ett fat.
4.
Ringla över lite olivolja och strö över flingsalt och svartpeppar.
250 g sparris
2 mozzarella
70 g prosciutto
70 g blandsallad
400 g jordgubbar, halverade
Ca 100 g rädisor, skivade
Olivolja av god kvalité
Flingsalt och nymalen svartpeppar