back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Saftig blåbär- och citronyoghurtkaka

  • ca 15 skivor

En av våra absolut favoritkakor är en saftig citron- och yoghurtkaka. Här har vi lagt till blåbär – vars härliga sötma matchar perfekt med den syrliga citronen

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform (1 1/2 liter).

2.

Rör ihop socker, citronskal och -saft och blanda med en gaffel. Blanda ordentligt tills sockret saftar till sig. Rör i yoghurt, olja och äggen, ett i taget och blanda till en slät smet.

3.

Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten. Rör försiktigt ner blåbären.

4.

Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen i 40 - 45 minuter, eller tills en provsticka är torr. Låt svalna helt. Pudra eventuellt florsocker över kakan.

Ingredienser

Ingredienser

2 1/2 dl strösocker

1 msk finrivet citronskal

2 msk färskpressad citronsaft

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

2 dl turkisk eller grekisk yoghurt

1 dl solrosolja

2 ägg

ca 2 dl blåbär

ev florsocker